Pasta met garnalen, tomaat en spinazie
Pasta gamberetti e spinaci ofwel pasta met garnalen, tomaat en spinazie. In het Italiaans klinken gerechten vaak net even iets mooier. Gelukkig draait het aan tafel niet om de naam maar om de smaak. En die is bij deze pasta meer dan dik in orde!
Met het recept van vandaag geniet jij ook van dit heerlijke Italiaanse pastagerecht. Lees voordat je aan de slag gaat vooral even onderstaande tips over pure smaken. Ook heb ik een leuke variatie met rode pesto voor je.
Simpele en pure smaken
In de Italiaanse keuken draait het om simpele en pure smaken. Gebruik dus vooral verse en kwalitatief goede ingrediënten. Maak zelf pesto en gebruik geen geraspte Parmezaan uit een zakje maar rasp de Parmezaanse kaas in de keuken of aan tafel vers van het blok. Let er bij het kopen van de garnalen op dat ze het MSC of ASC keurmerk dragen zodat je zeker weet dat je een duurzame keuze maakt.
Voor de pasta met garnalen, tomaat en spinazie op de foto gebruikte ik Nonna Viola tagliatelle al tartufo en Italiaanse olijfolie van Xenos. Deze tagliatelle met truffel is echte Italiaanse pasta gemaakt van durumtarwe. Om pasta goed al dente te kunnen koken is pasta van harde tarwe echt een must, de truffel is een fijne extra smaakmaker. Ter afwisseling van pesto Genovese -groene pesto- kan je ook eens rode pesto gebruiken. De diepe smaak van tomaat past mooi bij de verse tomaatjes.
Feestelijk serveren
Omdat het oog ook wat wil serveerde ik de pasta op mijn mooie Noah servies. Voordat ik de keuken in dook dekte ik de tafel met zeegras placemats en dinerborden. Schep de pasta met zorg op ontbijtborden, garneer en zet aan tafel op de dinerborden. Dinerborden als onderbord vind ik een kleine moeite maar het maakt je maaltijd gelijk een stuk feestelijker.
Pasta met garnalen, tomaat en spinazie
Ingrediënten:
- 160 gram (verse) pasta
- 100 gr baby spinazie
- 100 ml slagroom
- 12 grote garnalen, met MSC of ASC keurmerk
- 8 kleine trostomaatjes
- 2 eetlepels pesto Genovese
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- Spaans pepertje, naar smaak
- Parmezaanse kaas, blok
- olijfolie
Voor de garnering:
- verse basilicum
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snipper de ui, pel de knoflook en snij de tomaatjes in kwarten. Snij het pepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snipper.
- Verhit in een wok of koekenpan een scheutje olijfolie en fruit daarin de gesnipperde ui en Spaanse peper. Als de uien glazig knijp je de teen knoflook erbij, voeg je de garnalen toe en bak gaar. Voeg dan de room en pesto toe, rasp er wat Parmezaanse kaas bij en houdt de saus warm.Tip: door de kaas en pesto vind ik de saus al genoeg op smaak maar als je wilt kun je nog wat zout toevoegen.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
- Vlak voor de pasta gaar is voeg je de tomaatjes en spinazie toe aan de saus, roer door elkaar en laat de spinazie slinken. Mocht de saus te dik zijn geworden, schep er dan wat kookwater van de pasta bij. Schep de pasta uit het water en roer door de saus.
- Verdeel de pasta met garnalen, tomaat en spinazie over de borden, rasp er flink wat Parmezaanse kaas over, garneer met verse basilicum en serveer.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Nou, dit recept van pasta met tomaat en garnalen was verrukkelijk. Ik had alleen diepvriesspinazie, gedroogde tomaatjes en de Parmezaanse kaas had ik vervangen door een stukje blauwaderkaas, wat nog in de koelkast lag. Zo heb ik meteen restjes opgemaakt.
Ohhh lekker met gedroogde tomaatjes. En de blauwe kaas vind ik een top idee, ga ik snel ook eens doen. Dank je wel voor de tip!