Pasta margherita
Pizza margherita, de wereldberoemde Napolitaanse pizza is heerlijk door zijn eenvoud. Tomaat, mozzarella en verse basilicum op een krokante bodem, dat is alles. Pure smaken, dat is waar de italianen dol op zijn.
Tomaten, mozzarella en verse basilicum combineren natuurlijk ook goed met pasta. Om een lekkere volle tomatensaus te krijgen, gebruik ik voor pasta margherita 3 tomatenproducten. Gepelde tomaten uit blik, tomatenpuree en een paar gedroogde tomaten. Om de saus wat meer pit te geven voeg ik ook nog wat knoflook toe. Met een bord pasta margherita zet je letterlijk en figuurlijk iets Italiaans op tafel. Rood, wit en groen zijn immers de kleuren van de Italiaanse vlag.
Pasta margherita
Ingrediënten:
- 175-200 gr pasta naar keuze
- 1 blikje gepelde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 4 gedroogde tomaten
- tomatenpuree
- 1 bol mozzarella
- verse basilicum
- zout en peper
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Leeg het blikje gepelde tomaten in een pannetje en vis de tomaten eruit. Knijp het vocht uit de tomaten en bewaar voor later.
- Doe de stukjes gedroogde tomaat en een eetlepel tomatenpuree bij het tomatensap. Pers de teentjes knoflook erbij, breng aan de kook en laat indikken tot een mooie saus.
- Snij ondertussen de apart gehouden tomaten in kleine stukjes.
- Snij de mozzarella in kleine blokjes.
- Als de saus mooi dik en donkerrood is, voeg je de tomatenblokjes toe en warm je ze in de saus op. De saus hoeft nu niet meer te koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta al dente en roer 3/4 van de saus door de afgegoten pasta.
- Snij de verse basilicum in dunne reepjes.
- Leg de pasta op mooie borden, schep de laatste saus over de pasta en strooi de mozzarella-blokjes erover. Garneer tot slot ruim met basilicum.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Mmm… Heerlijk. Dit is echt één van mijn favorieten!