Pasta alla carbonara - Pasta met een saus van eieren, spek en parmezaanse kaas. Een echte Italiaanse klassieker.

Pasta alla carbonara

Pasta met een saus van eieren, spek en parmezaanse kaas. Een echte Italiaanse klassieker.
Direct naar het recept

Vandaag een klassieker uit de Italiaanse keuken: pasta alla carbonara. Niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens makkelijk te maken. Een ideaal gerecht voor na een lange en vermoeiende dag.

Jaren terug, tijdens een trip naar Rome waren we na een flinke stadswandeling wel toe aan een stevige lunch. In de wijk Trastevere streken we neer in een klein, lokaal restaurantje. Ik hoefde niet lang op de kaart te kijken: spaghetti alla carbonara moest het worden. Al snel had ik een dampend bord pasta voor me staan. Oh my goodness, wat was dat lekker.

Voor deze Pasta alla carbonara heb ik gekozen voor volkoren spaghetti maar je kan natuurlijk elke soort pasta gebruiken. Tagliatelle, schelpjes, penne of bijvoorbeeld gevulde pasta zoals ravioli. Om de saus wat minder romig en vol te maken kan je eventueel (halfvolle) melk gebruiken in plaats van room.

Pasta alla carbonara - Pasta met een saus van eieren, spek en parmezaanse kaas. Een echte Italiaanse klassieker.

Pasta alla carbonara

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 200 gr (volkoren) spaghetti
  • 150 gr ontbijtspek
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels room
  • 50 gr (vers) geraspte Parmigiano Reggiano +extra voor de garnering

Aan de slag:

  • Maak de ui schoon en snipper in kleine stukjes.
  • Snij het ontbijtspek in stukjes.
  • Bak de spekjes kort aan in een koekenpan. Roer de ui door de spekjes en laat langzaam zachtjes glazig en gaar worden.
  • Breek de eieren in een kom, roer er de room en 50 gram parmezaanse kaas door. De spekjes en parmezaanse kaas maken de saus al behoorlijk hartig dus wat betreft heb je geen extra zout nodig.
  • Kook de spaghetti al dente en giet af.
  • Roer de spekjes en ui door de spaghetti en schenk er onmiddellijk het ei-mengsel over. Roer alles goed door zodat de eieren door de warmte van de spaghetti stollen tot een mooie, glazige saus. Let op dat je de pan niet op een warme pit hebt staan. Als je de eieren in een te hete pan giet en/of niet goed roert, krijg je stukjes omelet in plaats van een mooie saus. Schep de spaghetti op 2 borden en bestrooi met wat extra parmezaanse kaas.
    Eet smakelijk!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. Gisteravond de carbonara gemaakt met verse spaghetti en vega spekjes.
    Heerlijk gegeten en de “saus” was perfect, gelukkig niet omeletachtig.

    1. Fijn te horen dat het goed heeft gesmaakt. Wij genieten ook altijd enorm van deze heerlijke pasta!