Header Overetengesproken.nl
Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

 |  Geen reacties
3 Shares

Eind juni gaf ik je het recept voor melanzane alle Parmigiana. Zoals ik toen al schreef heb ik twee verschillende recepten voor deze Italiaanse aubergineschotel. Vandaag deel ik recept nummer twee met je. Om de recepten uit elkaar te houden noem ik het recept van vandaag Parmigiana di melanzane. In Italië gebruiken ze deze twee namen (volgens mij door elkaar) voor gerechten met aubergine, tomaat en Parmezaanse kaas.

Tijdens het bakken in de oven laten de aubergine, tomaat en mozzarella doorgaans vrij veel vocht los. De ene keer wat meer dan de andere keer maar eigenlijk altijd staan de voeten van de torentjes in het groentenat. Samen met de oregano/basilicum en Parmezaanse kaas geeft dat een heerlijke dip voor een stuk vers brood. Vooral van genieten dus en zeker niet weggooien!

Parmigiana di melanzane - Heerlijke groentetorentjes van aubergine, tomaat, mozzarella en Parmigiano Reggiano.

Parmigiana di melanzane

Heerlijke groentetorentjes van aubergine, tomaat, mozzarella en Parmigiano Reggiano.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2-3 trostomaten
  • gedroogde basilicum of oregano
  • 1 bol biologische (buffel)mozzarella
  • stuk Parmigiano Reggiano om te raspen
  • ciabatta, stokbrood of pita-broodjes
  • olijfolie
  • zout en peper

Aan de slag

  1. Was de aubergines en snij in ronde plakken. Bestrijk de plakken licht met olijfolie en bak in een koekenpan of grill-ijzer tot ze zacht en glazig beginnen te worden. Bewaar de plakken op een bord.
  2. Was de tomaten en snij in dunne plakken.
  3. Snij de mozzarella in plakjes.
  4. Vet een ovenschaal in en leg de bodem vol met plakken aubergine. Leg op elke plak aubergine een plak tomaat en bestrooi met wat zout, peper en basilicum of oregano. Verbrokkel de helft van de plakjes mozzarella over de torentjes en rasp er wat Parmezaan over. Bouw de torentjes verder op door er nog een plakje aubergine en tomaat op te leggen. Bestrooi weer met zout, peper, kruiden, de overgebleven mozzarella en Parmezaan. Dek de torentjes af met een laatste plak aubergine. Bestrooi de torentjes royaal met geraspte Parmezaan en besprenkel met wat olijfolie. Schuif de schaal in een op 180°C conventioneel voorverwarmde oven. Bak in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Schep eventueel halverwege de baktijd wat vrijgekomen vocht over de torentjes.
  5. Haal de schotel na afloop van de baktijd uit de oven en laat even staan. Serveer de iets afgekoelde Parimigiana di melanzane met vers stokbrood of ciabatta.

    Eet smakelijk!


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie