Parelcouscous met verse kruiden en zalmforel
Zomersgerecht vol verse smaken. Perfect voor te bereiden en makkelijk mee te nemen naar het strand, picknick of barbecue bij vrienden.
Direct naar het recept
Wat is zalmforel
Zalmforel is een kweekvis waarvan het vlees prachtig roze is. De smaak is zacht en mild. Zalmforel behoort tot de regenboogforellen die van nature neutraal gekleurd vlees hebben. Door de vis te kweken en speciale voeding te geven kleurt het vlees roze en lijkt de regelboogforel net een kleine zalm. Zo is de naam zalmforel ontstaan.

Parelcouscous met verse kruiden en zalmforel
Ingrediënten:
Voor de parelcouscous:
- 200 gr parelcouscous
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- bouillonblokje
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 1½ eetlepels bieslook, fijngesneden
- 1½ eetlepels dille, fijngesneden
- citroensap
- olijfolie
Voor de zalmforel:
- 1 zalmforel
- 4 plakjes parmaham
- paar takjes verse dille
- 1 citroen
- olijfolie
- vel aluminiumfolie of bakpapier
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
Voor de zalmforel:
- Spoel de zalmforel onder koud stomend water af en dep goed droog. Snij het kapje van de citroen en druppel wat citroensap in de buikholte van de forel, vul met de parmaham en wrijf de buitenzijde in met olijfolie.
- Leg wat dille op een vel aluminiumfolie of bakpapier, leg de zalmforel erop, leg wat dille bovenop de vis en leg er tenslotte nog 2 dunne schijfjes citroen op. Vouw het aluminiumfolie/bakpapier dicht tot een pakketje maar laat wel wat ruimte over zodat er stoom kan ontstaan in het pakketje.
- Leg het vispakketje in een braadslede of op een bakplaat en plaats in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak de vis in ± 20 minuten gaar.
- Haal het vispakketje uit de oven, maak open en laat afkoelen.
Voor de couscous:
- Fruit de gesnipperde ui een paar minuten in wat olijfolie, knijp er het teentje knoflook bij en roer de parelcouscous erdoor. Giet er kokend water bij zodat de couscous ruim onder staat. Brokkel er wat van het bouillonblokje bij om het water op smaak te brengen en laat volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Meestal is dat 10-12 minuten. Giet de couscous af en laat afkoelen.
- Maak ondertussen de afgekoelde zalmforel schoon en leg de stukjes gefileerde vis op een bord.
- Meng de peterselie, dille en munt door de parelcouscous, druppel er wat citroensap over, schep op een bord of schaal en garneer met de gefileerde vis.
- Snij het resterende stuk citroen in een paar schijfjes of partjes en serveer dat samen met de parelcouscous met verse kruiden en zalmforel.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- In plaats van zalmforel kan je natuurlijk ook zalm gebruiken.
- Geen zin om verse vis klaar te maken? Gebruik dan eens zalm of tonijn uit blik.
- Ook lekker met feta of gerookte kipfilet.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!