Parelcouscous met verse kruiden en zalmforel
Verse vis is gezond en lekker. Met een mooi stuk zalmstaart of een kabeljauwhaasje doe je me echt een plezier. Forel heb ik in het verleden graag gegeten maar zo’n hele vis waarvan de ogen je aankijken, nou nee, daar ben ik niet meer zo van. En toen kreeg ik vorige week een fantastisch pakket toegestuurd met ondermeer een zalmforel, waarvan de kop keurig verwijderd was (!) en een doosje parelcouscous. Kijk, dan duik ik gelijk de keuken in om een heerlijke salade van parelcouscous met verse kruiden en zalmforel te maken.
Wist je trouwens dat zalmforel eigenlijk regenboogforel heet en van nature neutraal gekleurd vlees heeft? Tegenwoordig wordt deze vissoort veelal gekweekt en door de voeding die de vissen krijgen kleurt hun vlees roze. Door het roze vlees en de zachte, milde smaak lijkt de regelboogforel net een kleine zalm, vandaar de naam zalmforel.

Parelcouscous met verse kruiden en zalmforel
Ingrediënten:
Voor de parelcouscous:
- 200 gr parelcouscous
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- bouillonblokje
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 1½ eetlepels bieslook, fijngesneden
- 1½ eetlepels dille, fijngesneden
- citroensap
- olijfolie
Voor de zalmforel:
- 1 zalmforel
- 4 plakjes parmaham
- paar takjes verse dille
- 1 citroen
- olijfolie
- vel aluminiumfolie of bakpapier

Bespaar tot €85,- op de eerste 4 boxen!
Aan de slag:
Voor de zalmforel:
- Spoel de zalmforel onder koud stomend water af en dep goed droog. Snij het kapje van de citroen en druppel wat citroensap in de buikholte van de forel, vul met de parmaham en wrijf de buitenzijde in met olijfolie.
- Leg wat dille op een vel aluminiumfolie of bakpapier, leg de zalmforel erop, leg wat dille bovenop de vis en leg er tenslotte nog 2 dunne schijfjes citroen op. Vouw het aluminiumfolie/bakpapier dicht tot een pakketje maar laat wel wat ruimte over zodat er stoom kan ontstaan in het pakketje.
- Leg het vispakketje in een braadslede of op een bakplaat en plaats in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak de vis in ± 20 minuten gaar.
- Haal het vispakketje uit de oven, maak open en laat afkoelen.
Voor de couscous:
- Fruit de gesnipperde ui een paar minuten in wat olijfolie, knijp er het teentje knoflook bij en roer de parelcouscous erdoor. Giet er kokend water bij zodat de couscous ruim onder staat. Brokkel er wat van het bouillonblokje bij om het water op smaak te brengen en laat volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Meestal is dat 10-12 minuten. Giet de couscous af en laat afkoelen.
- Maak ondertussen de afgekoelde zalmforel schoon en leg de stukjes gefileerde vis op een bord.
- Meng de peterselie, dille en munt door de parelcouscous, druppel er wat citroensap over, schep op een bord of schaal en garneer met de gefileerde vis.
- Snij het resterende stuk citroen in een paar schijfjes of partjes en serveer dat samen met de parelcouscous met verse kruiden en zalmforel.Eet smakelijk!
Tips:
- In plaats van zalmforel kan je natuurlijk ook zalm gebruiken.
- Geen zin om verse vis klaar te maken? Gebruik dan eens zalm of tonijn uit blik.
- Ook lekker met feta of gerookte kipfilet.
De nieuwste recepten gratis in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Recent gepubliceerd:
Naan met biefstukpuntjes in teriyaki saus
Dit recept bevat toegestuurde producten (zalmforel).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.