Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn - Fijne zomerse salade. Prima voor te bereiden dus ook geschikt voor onderweg.

Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn

Direct naar het recept Bewaren
Fijne zomerse salade. Prima voor te bereiden dus ook geschikt voor onderweg.
Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn - Fijne zomerse salade. Prima voor te bereiden dus ook geschikt voor onderweg.

Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 75 gr parelcouscous
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 1 klein blikje maïs of groentemix, uitgelekt
  • aioli
  • olijfolie
  • herbamare
  • oregano

Aan de slag:

  • Was de courgette en paprika en snij in stukken. Maak de rode ui schoon en snij in partjes. Verspreid de groente over een bakblik, strooi er wat oregano over en besprenkel met olijfolie, hussel goed om en plaats in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Rooster gedurende 30 minuten, hussel af en toe om en neem dan uit de oven.
  • Kook ondertussen de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar en laat afkoelen.
  • Schep wat aioli door de parelcouscous, voeg vervolgens de geroosterde groente toe en schep nogmaals door elkaar. Proef en breng op smaak met herbamare.
    Tip: extra lekker met wat citroenrasp en vers gemalen peper.
  • Schep de salade in een schaal of verdeel over de borden, verdeel de mais en tonijn erover en serveer.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Extra lekker met stukken toast en verse pesto erbij.
  2. Strooi vlak voor het serveren wat zoutvlokken over de salade. Die knisperende zoutkristallen geven echt een bijzondere smaaksensatie.

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept