Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn - Fijne zomerse salade. Prima voor te bereiden dus ook geschikt voor onderweg.

Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn

Fijne zomerse salade. Prima voor te bereiden dus ook geschikt voor onderweg.

Deel dit recept/artikel!

De zomer kan mij niet lang genoeg duren. Veel buiten zijn, genieten van het zonnetje en als het even kan lekker buiten eten. Salades zijn daarbij mijn absolute favoriet al was het maar omdat je er volop mee kunt variëren. Neem bijvoorbeeld deze salade van parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn. Serveer in een grote schaal en zet er een mandje stokbrood of toast met een lekker smeersel bij. Wedden dat iedereen tevreden is…

Een tijdje terug had ik twee blikjes Rio Mare tonijn gekregen. Het ene blikje was een kant en klare tonijnsalade met onder meer mais en doperwtjes erin. Dat smaakt zo goed dat ik dacht, kom de volgende keer gebruik het blikje naturel tonijn samen met een blikje Bonduelle Mexico melange in de salade. Blijkt het ander blikje geen naturel tonijn te zijn maar ‘con limone e pepe nero’. Man wat een fijne ontdekking was dat. De citroen en zwarte peper geeft er een heel zomers tintje aan en smaakt echt perfect in de salade van vandaag.

Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn - Fijne zomerse salade. Prima voor te bereiden dus ook geschikt voor onderweg.
Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn - Fijne zomerse salade. Prima voor te bereiden dus ook geschikt voor onderweg.

Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn

Deel jouw beoordeling
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 75 gr parelcouscous
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn*, uitgelekt
  • 1 klein blikje maïs of groentemix, uitgelekt
  • aioli
  • olijfolie
  • herbamare
  • oregano

Aan de slag:

  • Was de courgette en paprika en snij in stukken. Maak de rode ui schoon en snij in partjes. Verspreid de groente over een bakblik, strooi er wat oregano over en besprenkel met olijfolie, hussel goed om en plaats in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Rooster gedurende 30 minuten, hussel af en toe om en neem dan uit de oven.
  • Kook ondertussen de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar en laat afkoelen.
  • Schep wat aioli door de parelcouscous, voeg vervolgens de geroosterde groente toe en schep nogmaals door elkaar. Proef en breng op smaak met herbamare.
  • Schep de salade in een schaal of verdeel over de borden, verdeel de mais en tonijn erover en serveer.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Extra lekker met stukken toast en verse pesto erbij.
  2. Strooi vlak voor het serveren eens wat grof zeezout over de salade. Die knisperende zoutkristallen geven echt een bijzondere smaaksensatie.
  3. Voor de tonijn gebruikte ik een blikje con limone e pepe nero van Rio Mare. Echt een aanrader! de citroen en zwarte peper maken de tonijn heel fris van smaak.

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat een gesponsorde link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept