Pannenkoek met tomaat, ui, spek en kaas - Stevige en rijk gevulde pannenkoek. Net zo lekker als in de pannenkoekenboerderij maar dan homemade.

Pannenkoek met tomaat, ui, spek en kaas

Deel dit recept/artikel!

Jong of oud, op z’n tijd gaat een lekkere pannenkoek er altijd wel in. Meestal beperk ik mij tot het bakken van naturel en spekpannenkoeken. Het bakken van die rijk gevulde en dikke pannenkoeken zoals ze bij de pannenkoekenboerderij serveren lukte mij namelijk nooit. Ik deed eerst een laagje beslag in de pan, dan de vulling en vervolgens nog een laagjes beslag om de vulling af te dekken. Gevolg: de vulling was nauwelijks zichtbaar en de kaas bakte niet mooi krokant maar smolt tussen de lagen beslag waardoor de pannenkoeken uit elkaar vielen. Niet handig en dat moest anders kunnen besloot ik.

De oplossing bleek heel simpel: leg eerst de vulling in de pan, dek af met kaas en giet dan een flinke laag beslag over de vulling. Laat het beslag langzaam stollen en keer dan voorzichtig om zodat de bovenzijde ook gaar en bruin kan worden. Gaat echt perfect en je krijgt bovenop heerlijk krokant gebakken kaas. Precies zoals bij de pannenkoekenboerderij.

Pannenkoek met tomaat, ui, spek en kaas - Stevige en rijk gevulde pannenkoek. Net zo lekker als in de pannenkoekenboerderij maar dan homemade.

Pannenkoek met tomaat, ui, spek en kaas

5 van 1 stem, stem ook
Stevige en rijk gevulde pannenkoek. Net zo lekker als in de pannenkoekenboerderij maar dan homemade.
Hoeveelheid: 5 pannenkoeken met tomaat, ui, spek en kaas

Ingrediënten: 

 • ½ portie pannenkoekenbeslag
 • 10-12 plakjes ontbijtspek
 • 3-4 trostomaten
 • 1 grote uien
 • tenminste 200 gr geraspte jong belegenkaas
 • boter

Extra benodigheden:

 • koekenpan ø 24 cm
Tefal 5 Second Chopper

Tefal 5 Second Chopper

Duurzame hakmolen zonder stekker.
Hakt groenten, uien, verse kruiden en noten moeiteloos fijn.
Ook dips (zoals rode pesto, whipped feta), sauzen en vinaigrettes maak je met slechts enkele handbewegingen.
Slechts € 24,99
*advertentie

Aan de slag:

 • Maak de uien schoon en snij in ringen.
 • Verhit wat boter in een koekenpan en fruit daarin de uien zachtjes aan tot ze zacht en glazig zijn. Haal de pan van de pit.
 • Snij de tomaten in plakjes.
 • Smelt wat boter in een koekenpan en leg 2 plakjes ontbijtspek in de pan. Leg er een paar plakjes tomaat bij en verdeel er wat uienringen over. Bestrooi het geheel met een flinke laag kaas en giet er ruim pannenkoekenbeslag over. Laat het beslag zachtjes stollen, keer de pannenkoek als het beslag helemaal droog is en bak de bovenzijde ook gaar en bruin.
  Tip: Het keren van deze stevige pannenkoeken gaat makkelijker als je een bord of deksel op de pannenkoek legt, de koekenpan met bord/deksel en al omdraait en vervolgens de pannenkoek vanaf het bord/deksel terug laat glijden in de koekenpan.
 • Leg de pannenkoek met tomaat, ui, spek en kaas op een warm bord en serveer direct.
  Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept
4 reacties

 1. Leemhuis schreef:

  Kun je de pannenkoek ook in de diepvries doen?

  1. Naturel en spek pannenkoeken heb ik weleens in de vriezer gehad maar met tomaat erin, ik weet het niet. Zelf zou ik het niet doen in elk geval.