Header Overetengesproken.nl
Paneer pakoras met mango chutney

Paneer pakoras met mango chutney

 |  Geen reacties
5 Shares

Om de paar maanden krijg ik de Foodybox met een tiental producten erin toegestuurd. Het is altijd weer leuk en verrassend om het pakket uit te pakken. Soms zijn het nieuwe producten, soms al langer bestaande producten, sommige ken ik en sommige niet. Het leuke van de Foodybox vind ik dat het me iedere keer uitdaagt leuke recepten te bedenken met datgene wat er toevallig voor me ligt.

De laatste keer zat er bijvoorbeeld een blok paneer van Apetina en een potje premium mango chutney van Geeta’s in. Paneer is een Indiase vegetarische kaas en wordt gemaakt van volle melk en citroensap. Hoewel paneer heel makkelijk zelf te maken is, is homemade paneer niet lang houdbaar. En dan is een pakje kant en klare paneer in de koelkast wel zo handig.

Wij zijn gek op Indiaas eten en dus dacht ik al snel aan een vegetarische curry. Maar toen ik onlangs een borrelplateau maakte bedacht ik dat paneer pakoras ook wel lekker zouden zijn. En mango chutney past daar perfect bij dus ik kon gelijk aan de slag. Voor degenen die niet weten wat pakoras zijn: dat zijn Indiase gefrituurde hapjes. Vlak voor het frituren wordt de groente, paneer of het vlees door een beslag van kikkerwtenmeel gehaald. Echt super lekker! Vandaag deel het recept voor paneer pakoras met mango chutney.

Paneer pakoras met mango chutney - Indiase gefrituurde snack in een krokant jasje van kikkererwtenmeel, verse knoflook, verse gember en geurige specerijen.

Ingrediënten

  • 1 blok paneer (225 gr)
  • 100 gr kikkererwtenmeel (besan)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels gerapte verse gember
  • ⅓ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ± 125 ml koud water
  • zout
  • panko
  • mango chutney

olie om in te frituren

Aan de slag

Doe het kikkererwtenmeel samen met de knoflook, gember, chilipoeder, kurkuma, komijnpoeder en een flinke snuf zout in een kom. Voeg, al roerend met een garde, water toe tot je een mooi dik beslag hebt.
Tip: wees niet te zuinig met zout want paneer heeft van zichzelf weinig smaak.

Verwarm in een diepe pan met dikke bodem (ik gebruik graag een diepe gietijzeren pan) voldoende olie om de snacks in te frituren.

Strooi alvast een dikke laag panko op een bord zodat je daar straks de pakoras doorheen kunt rollen.

Snij de paneer in blokjes of reepjes, dep goed droog, bestrooi met wat zout en haal vlak voor het frituren door het beslag en rol snel door de panko. Laat één voor één de pakoras in de hete olie (180ºC) glijden en frituur tot ze goudbruin zijn.

Schep de goudbruine paneer pakoras uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal en serveer de paneer pakoras met mango chutney.

Eet smakelijk!

Tip: De smaak van het beslag kan je natuurlijk geheel naar wens aanpassen. Hou je bijvoorbeeld van scherp, voeg dan vooral meer chilipoeder toe. Of voeg eens wat vers gehakte koriander toe, ook erg lekker.

Dit recept bevat toegestuurde producten (Paneer van Apetina en Geeta’s Premium Mango Chutney).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief