Pancakes met wortel, appel en gember - Verrassend van smaak door de wortel en gember. De topping van gebakken appeltjes maakt het helemaal af.

Pancakes met wortel, appel en gember

Verrassend van smaak door wortel en gember. De topping van gebakken appeltjes maakt het helemaal af.
Direct naar het recept

Herken je dat: je staat op en hebt zin in een lekker ontbijt. Tegelijkertijd hou je jezelf voor dat je de dag goed en gezond wilt beginnen. Dan heb ik goed nieuws voor je! Deze pancakes met wortel, appel en gember zijn super lekker en toch verantwoord om te eten. Vers fruit, wortel, gember, ei en havermout zijn de belangrijkste ingrediënten. Kortom, groenten, fruit, eiwitten en vezels, het zit er allemaal in.

Om het extra lekker te maken topte ik de pancakes af met wat gebakken appel en schonk ik er een beetje wortel, gember en appel siroop van Soof overheen. Dat geeft niet alleen een prachtig oranje gloed aan de pancakes, het haalt de gember en appel smaak ook helemaal op. En het is weer eens wat anders dan de traditionele maple syrup die je vaak bij pancakes krijgt. Kortom, wil jij je dag feestelijk beginnen maak dan snel deze lekkere pancakes. Zowel warm als koud zijn de pancakes erg lekker.

Pancakes met wortel, appel en gember - Verrassend van smaak door de wortel en gember. De topping van gebakken appeltjes maakt het helemaal af.

Pancakes met wortel, appel en gember

Geef je waardering
Hoeveelheid: 10 pancakes

Ingrediënten: 

  • 2 eieren
  • 100 gr havermout
  • 1 rijpe banaan
  • stukje verse gember, geraspt
  • 50 gr geraspte of julienne gesneden wortel
  • 80-100 ml water, melk, rijstmelk
  • koolzaadolie met botersmaak (Brassica)

Voor de garnering:

  • appel, in stukjes gesneden
  • kaneelpoeder
  • Soof siroop (wortel, gember en appel-smaak)

Aan de slag:

  • Stamp de havermout in een vijzel tot havermeel.
  • Prak de banaan en roer samen met de geraspte gember, wortel en eieren los. Meng dan het havermeel en een klein scheutje olie erdoor en verdun het beslag naar keuze met water (rijst)melk.
  • Verhit wat olie in een koekenpan of blini pannetje, giet er een juslepel beslag, spreidt uit tot een dik en rond pannenkoekje van ø 9 cm en bak de eerste zijde goudbruin. Keer de pancake en bak de andere zijde ook gaar en bruin. Leg op een bord en herhaal tot je alle pancakes hebt gebakken.
  • Meng ondertussen de appelstukjes met een klein beetje kaneelpoeder en bak in een ander koekenpannetje tot ze lekker warm en zacht zijn.
  • Maak twee kleine stapeltjes pancakes, garneer met gebakken appelstukjes en schenk er de soof siroop over. Serveer direct.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een toegestuurd product (siroop).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept