Header Overetengesproken.nl
Pancakes met havermout en banaan

Pancakes met havermout en banaan

 |  Geen reacties
88 Shares

Met Pasen besteed ik graag net even wat extra aandacht aan het ontbijt. Niet zoals met Kerst wanneer ik graag flink uitpak en de gehele tafel feestelijk aankleed. Maar iets lekkers maken dat normaal niet zomaar op tafel komt doe ik wel altijd. Dit jaar worden het pancakes. Geen fluffy American pancakes maar pancakes gemaakt van havermout en banaan.

Het beslag lijkt een beetje op mugcake maar voor pancakes verdun ik het met water. Ik kies voor water omdat ik naar mijn idee dan meer proef van de banaan. Maar je kan natuurlijk ook prima melk of een melk vervanger zoals rijstemelk of amandelmelk gebruiken.

Pancakes met havermout en banaan - Feestelijk en toch heel makkelijk ontbijtje vol granen, vezels, eiwitten en vers fruit.

Pancakes met havermout en banaan

Feestelijk en toch heel makkelijk ontbijtje vol granen, vezels, eiwitten en vers fruit.
Hoeveelheid 9 pancakes

Ingrediënten

Voor de garnering:

  • verse aardbeien
  • agavesiroop
  • poedersuiker

Aan de slag

  1. Maal de havermout in het hakmolentje van een staafmixer tot havermeel.
  2. Prak de banaan fijn en roer los met de eieren. Roer het havermeel erdoor, voeg een klein scheutje olie toe en verdun het beslag naar keuze met water, melk of rijstmelk. Indien nodig gebruik je iets meer vocht.

  3. Verhit wat olie in een koekenpan of blini pannetje, giet er een juslepel beslag, spreidt dat met een lepel uit tot een dik en rond pannenkoekje van ø 9 cm en bak de eerste zijde goudbruin. Keer de pancake en bak de andere zijde ook gaar en bruin. Leg op een bord en herhaal tot je alle pancakes hebt gebakken.
  4. Maak één grote stapel of meerdere kleine stapeltjes pancakes, garneer met de aardbeien en schenk er agavesiroop over. Strooi er tot slot nog wat poedersuiker over en serveer direct.

    Eet smakelijk!

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie