Pancakes met havermout en banaan - Feestelijk en toch heel makkelijk ontbijtje vol granen, vezels, eiwitten en vers fruit.

Pancakes met havermout en banaan

Deel dit recept/artikel!

Met Pasen besteed ik graag net even wat extra aandacht aan het ontbijt. Niet zoals met Kerst wanneer ik graag flink uitpak en de gehele tafel feestelijk aankleed. Maar iets lekkers maken dat normaal niet zomaar op tafel komt doe ik wel altijd. Dit jaar worden het pancakes. Geen fluffy American pancakes maar pancakes van havermout en banaan.

Het beslag lijkt een beetje op mugcake maar voor pancakes verdun ik het met water. Ik kies voor water omdat ik naar mijn idee dan meer proef van de banaan. Maar je kan natuurlijk ook prima melk of een melk vervanger zoals rijstemelk of amandelmelk gebruiken.

Pancakes met havermout en banaan - Feestelijk en toch heel makkelijk ontbijtje vol granen, vezels, eiwitten en vers fruit.

Pancakes met havermout en banaan

4,34 uit 3 stemmen, stem ook
Feestelijk en toch heel makkelijk ontbijtje vol granen, vezels, eiwitten en vers fruit.
Hoeveelheid: 9 pancakes

Ingrediënten: 

  • 2 eieren
  • 100 gr havermout
  • 1 grote, flink rijpe banaan
  • 70 ml water of (rijst)melk
  • olie

Voor de garnering:

  • verse aardbeien
  • agavesiroop
  • poedersuiker
Tefal 5 Second Chopper

Tefal 5 Second Chopper

Duurzame hakmolen zonder stekker.
Hakt groenten, uien, verse kruiden en noten moeiteloos fijn.
Ook dips (zoals rode pesto, whipped feta), sauzen en vinaigrettes maak je met slechts enkele handbewegingen.
Slechts € 24,99
*advertentie

Aan de slag:

  • Maal de havermout in het hakmolentje van een staafmixer tot havermeel.
  • Prak de banaan fijn en roer los met de eieren. Roer het havermeel erdoor, voeg een klein scheutje olie toe en verdun het beslag naar keuze met water, melk of rijstmelk. Indien nodig gebruik je iets meer vocht.
  • Verhit wat olie in een koekenpan of blini pannetje, giet er een juslepel beslag, spreidt dat met een lepel uit tot een dik en rond pannenkoekje van ø 9 cm en bak de eerste zijde goudbruin. Keer de pancake en bak de andere zijde ook gaar en bruin. Leg op een bord en herhaal tot je alle pancakes hebt gebakken.
  • Maak één grote stapel of meerdere kleine stapeltjes pancakes, garneer met de aardbeien en schenk er agavesiroop over. Strooi er tot slot nog wat poedersuiker over en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept




6 reacties

  1. Héérlijke pancakes! Dochter lief moet erg wennen aan het nieuwe ritme naar de middelbare. Dus een gezond, maar vooral lekker en voedzaam ontbijt maakt de ochtenden een stuk aangenamer. Dit ontbijt gaat een stuk sneller dan een boterham 😉
    Ga ze ook eens als wafels bakken, handige tip!!

    1. Ah wat goed om te horen. Wij eten deze pancakes ook heel graag. Zeker ook wafels mee bakken, gaan jullie van genieten!

    1. Dank je wel Fatima! Ik heb laatst met dit beslag wafels gebakken. Heerlijk. Als je een wafelijzer hebt is het echt een aanrader om eens te doen. Leuke variatie op de pancakes.

  2. Ik heb deze pancakes al meerdere malen gebakken en iedereen die ik ze serveer is er fan van. Een blijvertje

    1. Wat leuk om te horen. Hier thuis is iedereen ook altijd enthousiast als ik de pancakes op tafel zet.