Paaslekkernijen - Leuke en lekkere recepten voor tijdens de Paasdagen.

Paaslekkernijen

Of je de oorsprong van het Paasfeest viert of niet: tijdens de paasdagen maken we het graag gezellig. En daar hoort natuurlijk lekker eten bij! Niet alleen tijdens de maaltijd maar ook lekkers voor bij de koffie of thee en lekkere hapjes en drankjes bij de borrel. Afgelopen twee jaar heb ik je geïnspireerd met recepten voor een gezellig brunch en uitgebreide high tea. Dit jaar doe ik het anders. Geen thema maar een verzameling recepten van paaslekkernijen waarmee je gedurende het hele paasweekend kunt genieten van allerlei lekkers.

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Pasen en eieren, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de kinderen verstoppen we eieren die ze op Paasochtend mogen zoeken, we eten volop chocolade paaseitjes en waarschijnlijk komen er ook wel hard- of zachtgekookte eitjes op tafel tijdens het paasontbijt. Maar hoe bewaar je eieren nou het beste, is er verschil tussen bruine en witte eieren, wat doe je met overgebleven eiwitten en eidooiers? Ik heb het allemaal uitgezocht en een uitgebreid artikel geschreven over uitsluitend en alleen eieren. Je leest daarin niet alleen de antwoorden op voorgaande vragen maar nog veel meer interessants.

Een eitje bij het ontbijt is lekker maar mijn paasontbijt is niet compleet zonder matses. Dit jaar ben ik de keuken ingedoken om ze zelf te maken. Wat blijkt: echt super makkelijk en leuk om te doen. Probeer het dus vooral ook eens. Voor bij de koffie en thee heb ik een lekkere citroencake en heerlijke paasbonbons voor je. En bij de paasborrel hoort natuurlijk een glaasje advocaat. Al jaren wilde ik dat graag zelf maken maar het is er nooit van gekomen. Echt jammer dat ik me er niet eerder aan heb gewaagd want huisgemaakt advocaat is echt onweerstaanbaar lekker. Volgende week geef ik je mijn recept. Verder heb ik voor de lunch of als voorgerecht het recept voor een lekkere vitello tonnato. En maak het jezelf ’s avonds gemakkelijk met een quiche met broccoli en ham en een lekkere tiramisu als dessert. Beiden gerechten zijn prima voor te bereiden dus ’s avonds heb je er amper nog omkijken naar.

Paaslekkernijen - Leuke en lekkere recepten voor tijdens de Paasdagen.

Advocaat

– x – x –

Citroencake

– x – x –

Paasbonbons

– x – x –

Matzes

– x – x –

Vitello tonnato met rosbief

– x – x –

Quiche met broccoli en ham

– x – x –

Tiramisu


Easter chick illustration: designed by Freepik.com

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *