Paasbrunch - Heerlijke recepten voor een feestelijke brunch tijdens de paasdagen.

Paasbrunch

Een brunch is een feestelijke maaltijd die ontbijt en lunch tegelijk is. Het woord is een samentrekking van de woorden breakfast (ontbijt) en lunch. De historie van de maaltijd is niet helemaal bekend maar volgens Wikipedia gaat die mogelijk terug tot in de 17de eeuw. Tegenwoordig worden brunches met name op zondagochtend georganiseerd en dan vaak vanaf 10 à 11 uur ’s ochtends.

Doorgaans bestaat een brunch uit verschillende soorten brood, ruime keuze aan zoet en hartig broodbeleg, zoete en hartige lekkernijen (zowel warm als koud), zuivel, warme en koude dranken en vers fruit. Maar je kunt het assortiment aan lekkers natuurlijk net zo uitgebreid en luxe maken als je zelf wilt. Met bijvoorbeeld een lekkere prosecco en wat gerookte zalm erbij geef je een brunch een extra feestelijk tintje.

Als basis voor een gezellige paasbrunch heb ik onderstaande 9 gerechten gekozen. Vul je tafel of buffet aan met koffie, thee, melk, yoghurt, extra broodsoorten, boter, kaas, vleeswaren en zoet broodbeleg. Zorg voor veel gele tinten en leuke paas-versieringen en je paasbrunch is helemaal compleet. Voor bij de koffie op 2e paasdag heb ik een heerlijke advocaat-taart voor je. Maar die kan je natuurlijk ook prima tijdens of na de brunch serveren.

Kijk voor extra inspiratie ook eens op mijn Pinterest. Speciaal voor pasen heb ik een paasbord gemaakt. Hierop pin ik komende weken regelmatig leuke recepten, ideeën en inspiratie voor tijdens de paasdagen. Komende tijd zullen er ook nieuwe borden met andere Overetengesproken.nl-gerelateerde onderwerpen verschijnen. Blijven volgen dus!

Paasbrunch - Heerlijke recepten voor een feestelijke brunch tijdens de paasdagen.

Zomerse fruitsalade

– x – x –

Homemade drinks

– x – x –

Kaiserbroodjes

– x – x –

Noten-rozijnenbrood

– x – x –

Kaas-uien breekbrood

– x – x –

Homemade eiersalade

– x – x –

Mini quiche Lorraine

– x – x –

Drijvende zoete eieren
(Île flottante)

– x – x –

Paaskuikentjes van meringue

– x – x – x – x –

Advocaattaart

 

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *