Paas high tea - Lekkere recepten voor een gezellige high tea tijdens de paasdagen.

Paas high tea

Waar wij in in Nederland om 16.00 uur een cup-a-soup momentje hebben, genieten de Engelsen van een uitgebreide thee. Verschillende theesoorten en een ruime sortering aan zoete en hartige lekkernijen. Ideaal om de trek aan het einde van de middag te stillen en de tijd tot aan de avondmaaltijd te overbruggen. Een afternoon tea noemen ze dat in Engeland. Ze kennen ook een high tea maar die wordt om 18.00 uur geserveerd en is bedoeld als avondmaaltijd. Er worden dan geen lekkernijen bij de thee geserveerd maar complete gerechten als bonen in tomatensaus, worstjes, eieren en kaas. In de loop van de tijd heeft de afternoon tea ook op het Europese vasteland zijn plek veroverd. In Frankrijk heet het dan een thé complet en om onduidelijke redenen noemen wij het een high tea. In de rest van dit artikel bedoel ik met high tea de aangeklede thee zoals wij die hier in Nederland kennen

Met Pasen is het natuurlijk leuk om iets gezelligs te doen. Met het gezin of misschien ook wel met familie en/of vrienden erbij. Vorig jaar heb ik een brunch samengesteld en op de website geplaatst. Dit jaar heb ik gekozen voor een paas high tea. Een high tea vind ik een fantastisch manier om met z’n alleen een gezellige, ongedwongen middag te hebben. En aan het einde van de middag gaat iedereen weer huiswaarts en heb je de avond nog lekker voor jezelf.

Een high tea duurt ongeveer 2 uur en bestaat doorgaans uit verschillende soorten zoetigheden, hartige hapjes en een ruime keuze aan theesoorten waaronder soms ook ice tea. De zoetigheden variëren van koekjes en kleine gebakjes tot chocolaatjes en snoepjes. Hartige hapjes als sandwiches mogen uiteraard niet ontbreken en een warme versnapering doet het ook altijd goed. De verdeling zoet/hartig is ongeveer 2/3 zoet en 1/3 hartig. Bijvoorbeeld 4-6 zoete hapjes en 2-3 hartige lekkernijen.

Als basis voor de paas high tea heb ik 10 verschillende lekkernijen gekozen waaronder een fruitsalade als frisse noot tussen alle heerlijkheden. Vul daarnaast je tafel of buffet aan met verschillende soorten thee. Dat kunnen zakjes zijn maar je kan natuurlijk ook verschillende soorten losse thee serveren. Vergeet niet een kannetje melk en wat suiker neer te zetten. Voor de liefhebber zet ik ook altijd een schaaltje citroenschijfjes neer. Kleed je tafel en huis aan met frisse, gele tinten, zet hier en daar wat paas-versieringen neer en je paas high tea is helemaal compleet.

Kijk voor extra inspiratie ook eens op mijn Pinterest. Speciaal voor pasen heb ik een paasbord. Hierop pin ik komende weken regelmatig leuke recepten, ideeën en inspiratie voor tijdens de paasdagen. Maar er is meer. Bijvoorbeeld een bord over thee en alles daaromheen. Mis niets en volg overetengesproken.nl dus ook via Pinterest!

Paas high tea - Lekkere recepten voor een gezellige high tea tijdens de paasdagen.

Cake of appelcake

– x – x –

Spritsen

– x – x –

Meringue met lemoncurd

– x – x –

Frambozengebakjes

– x – x –

Glaasjes advocaatmousse

– x – x –

Scones met homemade jam

– x – x –

Mini quiche Lorraine

– x – x –

Sandwiches (2 soorten)

– x – x –

Chocolade assorti

– x – x –

Fruitsalade

Easter chick illustration: designed by Freepik.com

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *