Overnight oats met yoghurt - Makkelijk ontbijt met havermout, chiazaad, yoghurt, mango, hazelnoot en kokos. Heerlijk romig en vol van smaak.

Overnight oats met yoghurt en mango

Makkelijk ontbijt met havermout, chiazaad, yoghurt, mango, hazelnoot en kokos. Heerlijk romig en vol van smaak.
Direct naar het recept

Mijn laatste ontbijtrecept, mugcake, is alweer van even geleden. Hoogste tijd dus voor een nieuw ontbijtje. Omdat ik nogal fan ben van havermout wilde ik daar dus weer iets mee doen. Warme havermoutpap vind ik heerlijk maar ’s ochtends heb ik niet altijd zin of tijd om dat te maken. Een ontbijtje dat je de avond tevoren vast klaarzet is wel zo handig. Vandaag dus een recept voor overnight oats met yoghurt en mango.

Overnight oats kan je zowel met melk als met yoghurt maken. Ik hou wel van het frisse van yoghurt bovendien geeft het een dikkere en romigere pap. Om het ontbijt nog wat voller en romiger te maken voeg ik graag wat chiazaad toe. Chiazaad krijgt een soort gelatinelaagje om zich heen als het met vloeistof in aanraking komt. Het bindt dus de pap en geeft tegelijk een zachte structuur.

Het laagje mangopuree maakt het ontbijt al lekker zoet maar een beetje honing of maple syrup erover is ook heel lekker. Omdat ik nog kweeperengelei had liggen en de kleur ervan zo mooi vind gebruikte ik dat.

Overnight oats met yoghurt - Makkelijk ontbijt met havermout, chiazaad, yoghurt, mango en beetje hazelnoot en kokos. Heerlijk romig en vol van smaak.

Overnight oats met yoghurt

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 ontbijtjes

Ingrediënten: 

 • 400 gr magere yoghurt
 • 6 eetlepels havermout
 • 2 theelepels chiazaadjes
 • 100 gr mango
 • lepeltje gehakte hazelnoot
 • lepeltje geroosterde kokos
 • honing, maple syrup of kweeperengelei naar smaak

Aan de slag:

 • Pureer de mango tot een gladde saus.
 • Roer de havermout en chiazaadjes door de yoghurt, verdeel de helft over twee glazen en schenk de mangopuree erover. Vul de glazen af met de laatste yoghurt. Dek de glazen af en zet in de koelkast tot gebruik.
 • Neem de glazen met overnight oats uit de koelkast en strooi er wat gehakte hazelnoot en geroosterde kokos overheen. Naar smaak drizzle je er nog wat honing, maple syrup of kweeperengelei overheen.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Gebruik in plaats van mango ook eens bosbessen of aardbeien voor de fruitpuree. Heb je toevallig nog wat appelmoes staan? Ook dat is lekker om te gebruiken.
 2. Geroosterde kokos maak ik door geraspte kokos in een droge koekenpan te roosteren. En als ik dan toch bezig ben maak ik doorgaans gelijk een pot vol. Makkelijk om op voorraad te hebben.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

5 from 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
Eén reactie