Overnight oats met koffie en fruit - Voedzaam ontbijt met een vleugje koffie. Lekker zoet door de chia jam en het verse fruit.

Overnight oats met koffie en fruit

Voedzaam ontbijt met een vleugje koffie. Lekker zoet door de chia jam en het verse fruit.
Direct naar het recept

Heb jij ’s ochtends als eerst behoefte aan een kop koffie of juist een goed ontbijt? Ik ben -zolang ik mij kan herinneren- uitgesproken team ontbijt. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik tegenwoordig direct na mijn ontbijt een latte macchiato zet, dat dan weer wel. Sinds kort heb ik echter een ontbijtje ontdekt waarmee ik die twee perfect combineer: overnight oats met koffie. En het is nog eens super makkelijk ook. ’s Avonds zet ik de havermout klaar in de koelkast. De volgende ochtend doe ik er een lekkere topping over en ontbijten maar. Ideaal toch? Vandaag deel ik mijn recept, kan jij ook genieten van dit lekkere ontbijtje.

Kies voor lekkere koffie

Smaak is bij uitstek een heel persoonlijk iets. Met koffie is dat niet anders. Hou je van bitter of heb je liever een zachter bakje koffie? Gebruik je koffiebonen, voorgemalen koffie, cupjes of juist pads? Door te variëren met merk, een grovere of juist fijnere maling en wijze van koffie zetten kan je de smaak helemaal naar eigen hand zetten.

In de supermarkt is het koffieschap al enorm maar bij het online koffie kopen is de diversiteit aan merken, smaken en bereidingswijze schier oneindig. Mijn tip: begin met één merk, bijvoorbeeld het Italiaanse koffiemerk Segafredo en probeer daarvan verschillende mogelijkheden uit. Zo merk je al snel wat je de lekkerste bereiding vindt. Wij hebben inmiddels 2 favorieten: cupjes voor de snelle kopjes koffie -en deze overnight oats- en bonen voor in onze luxe koffiemachine als we genieten van quality time. De cupjes hebben we overigens in verschillende smaken liggen: espresso, lungo en decaf.

Overnight oats met koffie en fruit - Voedzaam ontbijt met een vleugje koffie. Lekker zoet door de chia jam en het verse fruit.

Overnight oats met koffie en fruit

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 ontbijtjes

Ingrediënten: 

 • 100 gr havermout
 • 2 eetlepels hazelnoten, gehakt
 • 1 eetlepel chiazaad
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • 100 gr yoghurt
 • 100 ml haverdrink
 • 50 ml espresso

Voor de topping:

 • chia jam
 • kokosvlokken
 • vers fruit
 • gepofte quinoa

Aan de slag:

 • Meng de havermout met het chiazaad, de hazelnoten en het cacaopoeder. Roer er de haverdrink, espresso en yoghurt door en verdeel over 2 weckpotjes, glazen of kommetjes. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
 • Neem de volgende ochtend de ontbijtjes uit de koelkast en top af met chia jam, kokosvlokken, vers fruit en tot slot wat gepofte quinoa.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. In plaats van haverdrink kan je natuurlijk ook andere plantaardige drinks gebruiken of eventueel melk.
 2. Voor een sterkere koffiesmaak gebruik je meer espresso en minder haverdrink, voor een mildere smaak juist andersom. Of je gebruikt koffie in plaats van espresso. 
 3. De chia jam en het verse fruit maken het ontbijtje al lekker zoet. Ben je een echte zoetekauw prak dan een banaan en roer samen met de yoghurt, haverdrink en koffie door de havermout.
 4. Havermout, hazelnoten en chiazaad bestel je makkelijk en snel bij KoRo.
 5. Geen fan van koffie? Vervang de espresso door yoghurt en/of haverdrink en laat de cacaopoeder achterwege.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deze blogpost bevat gesponsorde links.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept