Overnight oats met appel en banaan
Begin je dag goed met overnight oats met appel en banaan. Een voedzaam, lekker én makkelijk ontbijt. De avond tevoren zet je het klaar in de koelkast. ’s Ochtends hoef je de glazen alleen nog af te toppen met granola en vers fruit. Ga snel aan de slag en geniet morgenochtend van dit heerlijke ontbijt.
Overnight oats met appel en banaan preppen
Overnight oats zijn ideaal om voor te bereiden. De avond tevoren meng je yoghurt en havermout, ’s ochtend voeg je een topping naar keuze toe en je kunt direct ontbijten. Extra lekker vind ik het om er ’s avonds al vers fruit door te mengen. Overnight oats met appel en banaan is een heerlijke combinatie. De appel geeft frisheid, de banaan maakt het romig en zoet. Ongemerkt eet je zo tijdens je ontbijt al een flink deel van je dagelijkse portie fruit.
Fijne toppings zijn chia jam, granola, zadenmix en verse frambozen. Leev granola en Leev zadenmix geven een lekkere bite. Gebruik in plaats van schaaltjes eens Timeless whiskey glazen om de overnight oats in te serveren. Tip: maak halverwege een laagje chia jam en een laagje granola. Maakt je ontbijt niet alleen extra lekker, het ziet er ook gelijk super feestelijk uit. Je shopt de whiskeyglazen, voorraadpotten, servetten en het gebruikte servies in de foto’s voordelig bij Xenos.
Chia jam
Een lepeltje jam op overnight oats met appel en banaan geeft een heerlijk zoet accent. Maar…jam uit de supermarkt vind ik vaak mierzoet. Liever maak ik mijn eigen jam. Geen standaard jam maar chia jam. Een pakje diepvries fruit, agavesiroop, chiazaad en een kneepje citroensap is alles wat je nodig hebt.
Chiazaad heeft een gelerende werking waardoor je geen geleisuiker nodig hebt. Afhankelijk van de gebruikte fruitsoort zoet ik chiajam met meer of minder agavesiroop. Naast de gelerende werking bevat chiazaad veel vezels, anti-oxidanten, plantaardige eiwitten en is het rijk aan omega-3-vetzuren. Chiazaad geeft jouw ontbijt niet alleen meer bite, het voegt ook waardevolle voedingsstoffen toe! Leev chiazaad is biologisch en net als de Leev granola en zadenmix verkrijgbaar in de winkels van Xenos.
Ontbijt meenemen voor onderweg
Geen tijd om thuis te ontbijten? Schep de overnight oats met appel en banaan in een bakje en neem mee voor onderweg. Een simpel magnetronbakje is prima. Heb je ’s ochtends haast voeg dan ’s avonds de chia jam en frambozen al toe. Leg er een boterhamzakje met granola en zadenmix bij zodat je die op het laatst nog kunt toevoegen. Kan natuurlijk ook ’s avonds al maar ze worden dan wel iets zachter. Voor de smaak niet erg, je mist alleen de crunch.
Tip: in een magnetronbakje kan je ’s avonds ook prima de ingrediënten voor mugcake klaarzetten. ’s Ochtend nog even in de magnetron en smullen maar.
Lunch preppen
Als je ’s avonds je ontbijt prept maak dan ook gelijk een lunchbox klaar. Moeilijk of lastig? Echt niet! Maak er een gewoonte van om van je avondmaaltijd een extra hoeveelheid te maken en verpak dat in een lunchbox. Easy does it. Favoriet bij ons thuis om mee te nemen zijn quinoa met bietjes en halloumi, parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn, pastasalade of een buddha bowl.
De dressing giet ik in een mini weckpotje zodat je het tijdens de lunch naar wens kunt doseren. Neemt weinig ruimte in, je lunch verlept niet door de dressing en je weet zeker dat je geen gedoe hebt met lekkende verpakkingen. Een extra weckpotje met Leev zadenmix is snel gemaakt. Heerlijk op veel maaltijdsalades en buddha bowls.
Stop in de lunchbox ook een pakje proteïnerijke Leev crackers en voor de 4-uur trek een lekkere Leev nut bar. Zo weet je zeker dat je niet alleen de dag goed begint maar ook de rest van de dag goed eet en vol energie bent.
Overnight oats met appel en banaan
Ingrediënten:
- 275 gr yoghurt
- 35 gr havermout
- 10 gr chiazaad
- 1 appel
- 1 banaan
Voor de topping:
- granola
- chia jam, of gewone jam
- zadenmix
- verse frambozen
Keukengerei:
- 2 glazen of schaaltjes
- blokrasp
Aan de slag:
- Roer yoghurt, havermout en chiazaad in een kom door elkaar.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en rasp grof. Prak de banaan met een vork fijn. Roer de appel en banaan door de yoghurt.
- Schep in beide glazen een laagje chia jam en overnight oats, leg er een laagje en granola op en verdeel de rest van overnight oats erover. Dek de glazen af en plaats in de koelkast.
- Pak de glazen met overnight oats de volgende ochtend uit de koelkast en top rijkelijk af met chia jam, granola, zadenmix en verse frambozen.Eet smakelijk!
Tips:
- Varieer met de smaak van de chia jam en de fruittopping. Gebruik bijvoorbeeld bosbessen, zomerfruit of mango.
- Voor meer bite vervang je de havermout door gekookte haverrijst.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Xenos..
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Hoeveel chiazaad gebruik je voor de jam?
Bij mijn dichtstbijzijnde Etos zijn niet meer veel Leev producten, geen Granola meer, er komen ook geen nieuwe producten meer. Wordt slecht verkocht. Jammer!
Voor chiajam gebruik ik doorgaans 2 eetlepels chiazaad per 350 gr diepvriesfruit. Hier vind je het recept => https://overetengesproken.nl/jam-met-chiazaad/
Of Etos Leev producten verkoopt weet ik niet. Bij Xenos hebben ze altijd wel Leev producten liggen. Het assortiment kan inderdaad wisselen.