Ovenschotel met tomaat, linzen, groenten, ei en kaas
Tomaten gevuld met kaas en ei maak ik graag. De meeste ingrediënten heb ik standaard op voorraad. Behalve pitabroodjes. En zo ontstond deze ovenschotel met tomaat, linzen, groenten, ei en kaas. In plaats van pitabroodjes gebruikte ik een stazak Gevulde Paprika Uit de Oven van HAK. De stazak is gevuld met een mix van groenten en linzen en doet in de verte een beetje denken aan een vegetarische bolognese of chili sin carne achtige saus. Bleek een waanzinnig lekkere variatie.
Je kan de groente-linzen mix op zich ook prima zelf maken. Gebruik daarvoor een blik tomatenpulp en voeg courgette, rode paprika, wortel, ui en linzen toe. Maar laten we eerlijk zijn, soms is een beetje gemak ook wel fijn. De stazakken van HAK zitten boordevol groenten en peulvruchten en zijn uitsluitend op smaakgebracht met kruiden en specerijen. Dus geen toegevoegde suiker of andere gekke toevoegingen zoals conserveringsmiddelen. Eigenlijk net zoals ik het zelf zou maken. Ik heb de stazakken daarom standaard in huis.
Op de stazak Gevulde Paprika staat een heerlijk recept voor -jawel- gevulde paprika. Makkelijk te maken, lekker en gezond. Handig als je een keer weinig tijd hebt. Op YouTube heb ik een korte video staan waarin ik laat zie hoe ik gevulde punt paprika’s maak. Maar je kan er nog zoveel meer mee. Maak de ovenschotel met tomaat, ei en kaas van vandaag, gebruik de stazak als groentevulling in lasagne of pureer het, eventueel met restjes groente uit de koelkast, tot een maaltijdsoep. Met de stazak kidneybonen chili schotel maakte ik laatst een verrassende burrito bowl. Het recept vind je op mijn Instagram account.
Ovenschotel met tomaat, linzen, groenten, ei en kaas
Ingrediënten:
- 4 grote (tros)tomaten, gewassen
- 4 eieren
- 50 gr geraspte jong belegenkaas
- 1 stazak HAK UIT DE OVEN, Gevulde Paprika
- 1-2 tenen knoflook, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- ½ theelepel gedroogde tijm
- ¼ theelepel kurkuma
- ½ theelepel za'atar
- zout
- olijfolie
Aan de slag:
- Snij de kapjes van de tomaten, hol de tomaten uit en zet opzij. Snij de kapjes en het vruchtvlees fijn en bewaar zoveel mogelijk van het sap.
- Verwarm een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, tijm en kurkuma toe, warm even mee en voeg tot slot de gesneden tomatenpulp toe.
- Verdeel de inhoud van de stazak over de bodem van een ingevette ovenschaal, zet de tomaten erop en schep in iedere tomaat een beetje van het uien-mengsel. Verdeel de rest van het uienmengsel over de linzenmix. Breek in elke tomaat een ei, bestrooi met de geraspte kaas en tap af met een snuf za’atar. Plaats de ovenschaal in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten of tot de eieren zijn gestold.Tip: waarschijnlijk stroomt de tomaat over als je het vult met ei. Vooral laten gaan, geeft een heerlijk laagje over de bodem.
- Serveer de ovenschotel met een groene salade en wat vers stokbrood of plat brood erbij.Eet smakelijk!
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
De gevulde paprika’s maakte ik i.s.m. HAK, dit recept is een eigen variatie.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.