Ouderwets lekkere wentelteefjes
Restjes oud brood gooi je natuurlijk niet weg maar daar bak je wentelteefjes mee. Wentel de sneetjes brood in een mengsel van ei en melk, bestrooi met wat kaneel en bak goudbruin. In een handomdraai geniet je van een heerlijk ontbijt of een fijne lunch. Ouderwets lekkere wentelteefjes maar door de zero waste weer helemaal van deze tijd. Wanneer staan ze bij jou op tafel?

Ouderwets lekkere wentelteefjes
De smaak van vroeger maar helemaal van deze tijd doordat je geen oud brood verspilt.
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 225 ml volle melk
- 8-10 sneetjes casinobrood
- 1 zakje vanillesuiker
- kaneelpoeder
- roomboter of ghee
Om te serveren:
- witte basterdsuiker

Back to School-actie
Bespaar nu tot €90,- op de eerste 4 boxen!
Korting is geldig voor alle nieuwe èn oude-HelloFresh’ers!
Klik op de knop om de korting te verzilveren of gebruik code HFMARIETTE90
*advertentie
Aan de slag:
- Roer de suiker los met de eieren en schenk er al roerend de melk bij. Tip: Gebruik een diep bord of een lage schaal zodat je de boterhammen en goed in kunt weken.
- Wentel alle sneetjes brood één voor één rustig door het ei-melkmengsel, bestrooi aan beide zijden met wat kaneel en stapel op een bord op elkaar. Heb je nog wat eimengsel over bedruip de stapel brood daar dan mee. Laat 5 minuten staan zodat het brood zich goed vol kan zuigen. Afhankelijk van hoe droog het brood is zal je meer of minder eimengsel overhouden.
- Laat wat boter heet worden in een koekenpan en bak daarin de wentelteefjes met 2 tot 3 tegelijk goudbruin en gaar. Leg de wentelteefjes op een voorverwarmd bord. Ga door tot alle boterhammen gebakken zijn. Serveer met witte basterdsuiker.Eet smakelijk!
De nieuwste recepten gratis in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Recent gepubliceerd:
Naan met biefstukpuntjes in teriyaki saus
Malse kogelbiefstuk, een saus bomvol smaak op versgebakken naan. Loopt het water je al in de mond?
Pin deze wentelteefjes op pinterest zodat je het recept makkelijk kunt terugvinden.
Tip: leuk als feestelijk ontbijt.
