Ouderwets lekkere wentelteefjes - De smaak van vroeger maar helemaal van deze tijd doordat je geen oud brood verspilt.

Ouderwets lekkere wentelteefjes

De smaak van vroeger maar helemaal van deze tijd doordat je geen oud brood verspilt.
Direct naar het recept

Restjes oud brood gooi je natuurlijk niet weg maar daar bak je wentelteefjes mee. Wentel de sneetjes brood in een mengsel van ei en melk, bestrooi met wat kaneel en bak goudbruin. In een handomdraai geniet je van een heerlijk ontbijt of een fijne lunch. Ouderwets lekkere wentelteefjes maar door de zero waste weer helemaal van deze tijd. Wanneer staan ze bij jou op tafel?

Ouderwets lekkere wentelteefjes - De smaak van vroeger maar helemaal van deze tijd doordat je geen oud brood verspilt.

Ouderwets lekkere wentelteefjes

2 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 8 -10 wentelteefjes

Ingrediënten: 

  • 2 eieren
  • 225 ml volle melk
  • 8-10 sneetjes casinobrood
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneelpoeder
  • roomboter of ghee

Om te serveren:

  • witte basterdsuiker

Aan de slag:

  • Roer de suiker los met de eieren en schenk er al roerend de melk bij.
    Tip: Gebruik een diep bord of een lage schaal zodat je de boterhammen en goed in kunt weken.
  • Wentel alle sneetjes brood één voor één rustig door het ei-melkmengsel, bestrooi aan beide zijden met wat kaneel en stapel op een bord op elkaar. Heb je nog wat eimengsel over bedruip de stapel brood daar dan mee. Laat 5 minuten staan zodat het brood zich goed vol kan zuigen. Afhankelijk van hoe droog het brood is zal je meer of minder eimengsel overhouden.
  • Laat wat boter heet worden in een koekenpan en bak daarin de wentelteefjes met 2 tot 3 tegelijk goudbruin en gaar. Leg de wentelteefjes op een voorverwarmd bord. Ga door tot alle boterhammen gebakken zijn. Serveer met witte basterdsuiker.
    Eet smakelijk!

Tips:

Ook lekker met jam in plaats van basterdsuiker. Bijvoorbeeld zelfgemaakte blauwe bessen jam met appel en kaneel.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept