Header Overetengesproken.nl
Oubliewafels

Oubliewafels

 |  Geen reacties
215 Shares

Je eigen twist geven aan een recept is leuk, super leuk zelfs, maar soms moet je ook niet moeilijk doen en gewoon direct naar vertrouwde bronnen grijpen. Met name bij het maken van koekjes en gebak val ik graag terug op mijn oude vertrouwde kookboek. Zo ook met deze oubliewafels.

Toen ik in 1989 in Rotterdam ging studeren en dus op kamers zou gaan wonen heb ik ‘Het nieuwe kookboek’ gekregen. Echt zo’n fantastisch dik basiskookboek waar alles in staat wat je moet weten. Naast recepten en technieken is er ook aandacht voor voedingswaarde, inkoop, bewaren en uitleg over de samenstelling van de basisrecepten. Door dit laatste blijft het een fantastisch naslagwerk. Juist ook voor degenen die al iets meer van koken en bakken weten maar graag hun eigen twist aan een recept geven. Maar ook als je eens niet meer precies weet hoe je nou eigenlijk die bepaalde groente of dat stukje vlees het beste kunt bereiden: je vindt het antwoord geheid.

Deze zomer wil ik weer zelf ijs gaan maken. En om het dan helemaal af te maken wil ik daar natuurlijk homemade ijshoorntjes en/of bakjes bij hebben. Dus gelijk maar mijn oude liefde van stal gehaald en het recept voor oubliewafels opgezocht. En zoals zo vaak liet het me ook deze keer niet in de steek en maakte ik heerlijke oubliewafels. Lang heb ik ze niet hoeven bewaren: ook als koekje bij de thee of koffie smaakten ze super.

Oubliewafels - Met dit recept maak je heel makkelijk ijshoorntjes, (Vegter's) rolletjes, bakjes of zoete taco-schelpen. Heerlijk met ijs, slagroom en fruit.

Oubliewafels

Met dit recept maak je heel makkelijk ijshoorntjes, (Vegter's) rolletjes, bakjes of zoete taco-schelpen. Heerlijk met ijs, slagroom en fruit.
Hoeveelheid 16 -20 stuks

Ingrediënten

 • 50 gr roomboter, kamertemperatuur
 • 75 gr basterdsuiker
 • ¼ theelepel kaneel
 • 1 ei
 • 100 gr bloem
 • 100 ml water
 • snuf zout
 • boter voor invetten wafelijzer

Extra benodigdheden:

Aan de slag

 1. Mix de zachte boter met de basterdsuiker, kaneel en wat zout zacht en romig.
 2. Voeg het ei toe en mix tot je een mooi gelijkmatig en romig beslag hebt.
 3. Voeg in gedeelten en om en om bloem en water toe. Om te voorkomen dat de bloem er stuift mix deze op een lage stand door het beslag.
 4. Verwarm een wafelijzer, vet licht in en schep een juslepel beslag op het ijzer. Sluit het ijzer voorzichtig en bak de wafel in enkele minuten goudbruin.
 5. Haal de wafel van het ijzer en vorm gelijk in de gewenste vorm. Let op: dit is heet maar als je te lang wacht is de wafel hard en krokant.
 6. Herhaal met de rest van het beslag.

  Eet smakelijk!

Tips

 1. Werk je liever met een dikker beslag dan voeg je gewoon minder water toe.
 2. Verpak de oubliewafels direct nadat ze zijn afgekoeld luchtdicht. Ze worden namelijk snel zacht. Ik gebruik hiervoor een grote slakom en dek die af met plasticfolie. In de meeste doosjes, blikken en potten passen ze namelijk niet. En zo weet ik zeker dat ze luchtdicht verpakt zijn.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie