Orzo met linzen en geroosterde groente - Gezonde en voedzame maaltijd die makkelijk te bereiden is. Ideaal als doordeweekse maaltijd.

Orzo met linzen en geroosterde groente

Direct naar het recept Bewaren
Gezonde en voedzame maaltijd die makkelijk te bereiden is. Ideaal als doordeweekse maaltijd.

Orzo meekoken in de saus

Door de orzo gaar te koken in de pastasaus neemt het alle smaken extra goed op en dikt de saus lekker in. Terwijl de orzo gaart rooster je de groente in de oven. Schep alles door elkaar, voeg nog wat linzen toe en je zet een gezonde en voedzame maaltijd op tafel.

Orzo met linzen en geroosterde groente - Gezonde en voedzame maaltijd die makkelijk te bereiden is. Ideaal als doordeweekse maaltijd.

Orzo met linzen en geroosterde groente

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 100 gr orzo
  • 500 gr pastasaus
  • 1 blik linzen, uitleg gewicht ± 260 gr
  • 2 tenen knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • peterselie, fijngehakt
  • geraspte kaas of plantaardige parmezaan
  • olijfolie

Aan de slag:

  • Snij de wortel in de lengte 2x doormidden tot kwarten en snij vervolgens in stukjes. Snij de paprika ook in stukjes en de ui in partjes. Doe samen met de knoflook -in het schilletje- in een ovenschaal, drizzel er wat olie over, hussel snel even door elkaar en plaats in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Rooster de de groente gedurende 30 minuten.
  • Breng in een ruime pan de pastasaus aan de kook, strooi de orzo erin en kook -met de deksel op de pan- gaar. Kijk op de verpakking hoe lang de orzo nodig heeft. Veelal een minuut of twaalf.
    Tip: afhankelijk van de gebruikte saus moet je misschien wat extra water toevoegen. Hou tijdens het koken in de gaten en voeg toe indien nodig.
  • Giet het blik linzen leeg in een zeef, spoel met koud water af en laat goed uitlekken.
  • Als de orzo klaar is schep je er de linzen en geroosterde groente door. Van de knoflook verwijder je het schilletje, snij fijn en roer door de pasta heen.
  • Schep de orzo met linzen en geroosterde groente op borden en garneer met peterselie en geraspte kaas.
    Eet smakelijk.

Deel dit recept:

Tips:

Orzo wordt ook wel risoni genoemd. 

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept