Header Overetengesproken.nl
Gastrofarm Op Oost – Texel

Gastrofarm Op Oost – Texel

 |  Geen reacties
126 Shares

Het is volop lente, we willen weer naar buiten en de gedachten gaan ook steeds meer richting de zomervakantie. Maar…kunnen we wel op vakantie met de huidige 1½-meter maatregelen? En zo ja, waar gaan we dan heen? Want hoe zit het in het buitenland? Is het veilig en stel dat er toch iets gebeurt, kun je dan nog makkelijk terugkomen? Allemaal vragen waar op dit moment geen zinnig antwoord op te geven is.

Michel en ik zitten natuurlijk ook met die vragen. Wij hebben besloten dit jaar sowieso niet naar het buitenland te gaan. In Nederland hebben we afgelopen jaren genoeg fijne adressen ontdekt om er even tussenuit te zijn. Plekken om heerlijk te verblijven en natuurlijk ook heerlijk te eten. Want lekker eten hoort er voor ons onlosmakelijk bij. Komende weken deel ik een aantal van die adressen met jullie want echt, Nederland heeft zoveel moois te bieden. Steun de Nederlandse economie en vier vakantie in eigen land of las af en toe een break in van 1 of 2 nachtjes weg. Wij vinden het altijd heerlijk en nemen graag een mini-break van twee nachtjes weg, even de zinnen verzetten en er helemaal uit zijn. Vandaag trap ik af met Op Oost – Texel.

Dat ik mijn hart heb verpand aan Texel is inmiddels denk ik geen geheim meer. Ik vertelde al eens over mijn jeugdherinneringen op eiland en ben er supertrots op dat ik jurylid was tijdens Texel Culinair 2019. Gelukkig komt Michel net zo graag op Texel en hebben we er samen ook veel herinneringen gemaakt. Een mooie herinnering is ons bezoek aan Op Oost afgelopen november.

Gastrofarm Op Oost

Een oude stolpboerderij, landelijk gelegen en op steenworp afstand van de Texelse waddendijk. Dat is de plek waar Valerie Jongeneel en Joram Timmerman eind vorig jaar hun gastronomische droom zijn begonnen. De stolpboerderij en wierschuur zijn met respect en gevoel voor de authentieke elementen verbouwd en aangepast aan het huidige comfort. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de 11 suites. Naar keuze kun je verblijven in een Farm Suite, Wier Lodge of Tuin Suite. De suites hebben allemaal hun eigen sfeer en uitstraling en zijn ruim en licht van opzet. Het gebruik van natuurlijk materialen en kleuren valt direct op.

Update juni 2020: Vrijdag 3 juli opent Op Oost haar deuren en ben je welkom voor een fijn verblijf. Afgelopen weekend hebben Michel en ik al mogen genieten van één van de Tuin Suites. Op Oost is een heerlijke plek geworden. De tuin is prachtig aangelegd en veel van de beplanting is eetbaar. We plukten verse kruiden en maakten er op onze kamer een heerlijk kopje thee mee. Onze favoriet was de citroenverbena of verveine. Als je die zoekt: de plant staat vlakbij het hok van de kippen en de pauwen…

’s Ochtend genoten we van een heerlijk ontbijt: yoghurt met granola, croissants, mueslibrood, vers geperst sinaasappelsap, verse eitjes en natuurlijk een goede kop koffie erbij. Tot het restaurant eind juli klaar is wordt het ontbijt op de kamer geserveerd. Roomservice dus, heerlijk en pure luxe! In mijn terugblik op juni 2020 vertel ik meer en laat ik ook foto’s van de tuin zien.

Gastrofarm Op Oost - Een heerlijke stek om er even helemaal tussenuit te zijn. Geniet van de mooie farm suites en fantastisch eten in restaurant Kook Atelier.Gastrofarm Op Oost - Een heerlijke stek om er even helemaal tussenuit te zijn. Geniet van de mooie farm suites en fantastisch eten in restaurant Kook Atelier.Gastrofarm Op Oost - Een heerlijke stek om er even helemaal tussenuit te zijn. Geniet van de mooie farm suites en fantastisch eten in restaurant Kook Atelier.

Restaurant Kook Atelier

Eind 2019 sloot Kook Atelier haar deuren in Den Burg. De heropening in Op Oost staat gepand voor eind juli. Met een vernieuwd concept, koken op open vuur en een hout gestookte steenoven belooft eten bij Kook Atelier weer een feestje voor de zintuigen te worden. Kruiden, groenten en fruit uit eigen moestuin worden aangevuld met lokale producten. Natuurlijk wordt er ook volop gekookt met zilte groenten en zeevruchten die kort tevoren vers van het wad zijn gehaald. Als je van culinaire escapes houdt is een bezoek aan Op Oost een must. In mijn blogpost over restaurant Kook Atelier lees je meer over onze fijne ervaring bij het ‘oude’ Kook Atelier in Den Burg.

Stroopwafeldessert - Kook Atelier
Stroopwafeldessert – Kook Atelier

Activiteiten

Op Texel hoef je je geen seconde te vervelen. Je bent omgeven door natuur, er zijn musea en leuke dorpjes waar je fijn kunt winkelen. Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken: over het hele eiland verspreid vind je leuke restaurants, brasseries en standtenten waar je neer kunt strijken voor een hapje en een drankje. Maar ook op Oost zelf hoef je je niet te vervelen. Ga met Joram of Valerie mee op zilt avontuur, kom meer te weten over de Texelse oesterhistorie, raap samen oesters, open ze en geniet -eventueel met een heerlijk wijntje in de hand- van het uitzicht over het wad. Leer kombucha of siroop maken of volg een workshop om je eigen wellness producten zoals zeep, douchegel en gezichtscrème te maken met kruiden uit de tuin.

Zilt avontuur
Zilt avontuur

Een verblijf boeken

Gun jezelf een mooi vooruitzicht en boek een verblijf Op Oost. Valerie en Joram verwelkomen je graag en zorgen er samen met hun team voor dat je helemaal tot rust komt. Kan je niet wachten, ervaar Op Oost dan alvast bij je thuis en bestel een stuk home made farm soap.

Goed om te weten: 7 van de 11 farm suites hebben een eigen opgang vanuit de tuin. Samen met de aangeboden roomservice dé ideale escape voor komende maanden. En ook daarna natuurlijk want een verblijf op Texel is en blijft altijd fijn!

Kijk voor meer informatie over de arrangementen, cadeaubonnen (je kan natuurlijk ook iemand anders blij maken met een culinaire escape) en home made farm soap op de website van Op Oost. Cadeaubonnen worden direct na aanschaf per post verzonden en zijn tot eind 2021 geldig

Ik sluit deze blogpost graag af met de woorden van Valerie en Joram:

‘Verlaat de gebaande paden
en laat je verwonderen door
de uitgestrekte leegte van het Wad.’


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie