Header Overetengesproken.nl
Gastrofarm Op Oost – Texel

Gastrofarm Op Oost – Texel

 |  Geen reacties
110 Shares

Het is volop lente, we willen weer naar buiten en de gedachten gaan ook steeds meer richting de zomervakantie. Maar…kunnen we wel op vakantie met de huidige 1½-meter maatregelen? En zo ja, waar gaan we dan heen? Want hoe zit het in het buitenland? Is het veilig en stel dat er toch iets gebeurt, kun je dan nog makkelijk terugkomen? Allemaal vragen waar op dit moment geen zinnig antwoord op te geven is.

Michel en ik zitten natuurlijk ook met die vragen. Wij hebben besloten dit jaar sowieso niet naar het buitenland te gaan. In Nederland hebben we afgelopen jaren genoeg fijne adressen ontdekt om er even tussenuit te zijn. Plekken om heerlijk te verblijven en natuurlijk ook heerlijk te eten. Want lekker eten hoort er voor ons onlosmakelijk bij. Komende weken deel ik een aantal van die adressen met jullie want echt, Nederland heeft zoveel moois te bieden. Steun de Nederlandse economie en vier vakantie in eigen land of las af en toe een break in van 1 of 2 nachtjes weg. Wij vinden het altijd heerlijk en nemen graag een mini-break van twee nachtjes weg, even de zinnen verzetten en er helemaal uit zijn. Vandaag trap ik af met Op Oost – Texel.

Dat ik mijn hart heb verpand aan Texel is inmiddels denk ik geen geheim meer. Ik vertelde al eens over mijn jeugdherinneringen op eiland en ben er supertrots op dat ik jurylid was tijdens Texel Culinair 2019. Gelukkig komt Michel net zo graag op Texel en hebben we er samen ook veel herinneringen gemaakt. Een mooie herinnering is ons bezoek aan Op Oost afgelopen november.

Gastrofarm Op Oost

Een oude stolpboerderij, landelijk gelegen en op steenworp afstand van de Texelse waddendijk. Dat is de plek waar Valerie Jongeneel en Joram Timmerman eind vorig jaar hun gastronomische droom zijn begonnen. De stolpboerderij en wierschuur zijn met respect en gevoel voor de authentieke elementen verbouwd en aangepast aan het huidige comfort. Wij hebben in november de bouwtekeningen en sfeerimpressies gezien en waren erg onder de indruk. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de 11 ruime en sfeervolle farm suites waarin de gasten binnenkort kunnen verblijven.

Wij hadden gehoopt rond deze tijd het resultaat te kunnen zien en ervaren. Maar ja, ineens moesten we in april allemaal zoveel mogelijk thuisblijven. Die bewegingsbeperking had en heeft natuurlijk ook impact gehad op de verbouwing. De farm suites zijn bijna gereed en eigenlijk had ook het restaurant klaar moeten zijn. De opening van Op Oost laat nog heel even op zich wachten maar zodra het kan gaan de farm suites open.  Tot het restaurant klaar is wordt het ontbijt op de kamer geserveerd. Roomservice dus, ook niet verkeerd! Zoals je begrijpt heb ik nog geen foto’s voor je maar de sfeer impressies op de website van Op Oost geven een fijn beeld van de Farm Suites, Wier Lodges en Tuin Suites.

Molen 'Het Noorden' - Texel
Molen ‘Het Noorden’ – Texel

Restaurant Kook Atelier

Eind december sloot Kook Atelier haar deuren in Den Burg om met een vernieuwde keuken binnenkort te heropenen in Op Oost. Met een vernieuwd concept, koken op open vuur en een hout gestookte steenoven wordt het een fijne plek om te vertoeven. Zilte groenten en zeevruchten vers gehaald van het wad, met lokale producten en kruiden, groenten en fruit uit eigen moestuin belooft eten bij Kook Atelier weer een feestje voor de zintuigen te worden. In mijn blogpost over het restaurant Kook Atelier lees je over onze fijne ervaring bij het ‘oude’ Kook Atelier in Den Burg.

Stroopwafeldessert - Kook Atelier
Stroopwafeldessert – Kook Atelier

Activiteiten

Op Texel hoef je je geen seconde te vervelen. Je bent omgeven door natuur, er zijn musea en leuke dorpjes waar je fijn kunt winkelen. Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken: over het hele eiland verspreid vind je leuke restaurants, brasseries en standtenten waar je neer kunt strijken voor een hapje en een drankje. Maar ook op Oost zelf hoef je je niet te vervelen. Ga met Joram of Valerie mee op zilt avontuur, kom meer te weten over de Texelse oesterhistorie, raap samen oesters, open ze en geniet -eventueel met een heerlijk wijntje in de hand- van het uitzicht over het wad. Leer kombucha of siroop maken of volg een workshop om je eigen wellness producten zoals zeep, douchegel en gezichtscrème te maken met kruiden uit de tuin.

Zilt avontuur
Zilt avontuur

Een verblijf boeken

Valerie en Joram kunnen samen met hun team niet wachten om van start te gaan en bieden verschillende arrangementen aan. Geef jezelf in deze onzekere tijden een mooi vooruitzicht en boek alvast een verblijf Op Oost. Of koop een cadeaubon en verras daarmee een dierbare. Kan je niet wachten, ervaar Op Oost dan nu al bij jou thuis met een stuk zelfgemaakte farm soap. Goed om te weten: 7 van de 11 farm suites hebben een eigen opgang vanuit de tuin. Samen met de aangeboden roomservice dé ideale escape voor komende maanden. En ook daarna natuurlijk want een verblijf op Texel is en blijft altijd fijn!

Kijk voor meer informatie over de arrangementen, cadeaubonnen en home made farm soap op de website van Op Oost. Cadeaubonnen worden direct na aanschaf per post verzonden en zijn tot eind 2021 geldig

Bekijk en proef de sfeer van Op Oost

 

Ik besluit deze blogpost graag met de woorden van Valerie en Joram:

‘Verlaat de gebaande paden
en laat je verwonderen door
de uitgestrekte leegte van het Wad.’


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie