Ontbijttaartjes - Met deze feestelijke ontbijttaartjes start je de dag perfect. Friszoet van smaak en lekker vullend door de noten, vruchten en zaden.

Ontbijttaartjes

Met deze feestelijke ontbijttaartjes start je de dag perfect. Friszoet van smaak en lekker vullend door de noten, vruchten en zaden.

Deel dit recept/artikel!

Volgens mij heb ik het eerder ook al eens geschreven maar ik zal echt nooit mijn ontbijt overslaan. Zonder ontbijt ben ik binnen de kortste keren chagrijnig, kortaangebonden en totaal futloos. Een goed ontbijt is dus echt het eerste waar ik aan denk als ik opsta. In het weekend vind ik het prima om mijn ontbijt ’s ochtends klaar te maken terwijl ik ondertussen een kopje thee zet. Doordeweeks maak ik mijn ontbijtjes graag de avond tevoren. Zo ook de ontbijttaartjes van vandaag.

Toen ik onlangs van Nutamo een pakket ontving met daarin ongezwavelde abrikozen, hazelnoten, chiazaad en pompoenpitten wist ik gelijk dat ik weer eens ontbijttaartjes zou gaan maken. Deze ontbijttaartjes zijn in feite gewoon raw bars gevuld met Griekse yoghurt. Om ze extra vullend te maken heb ik nog wat banaan, chiazaad en havermout door de yoghurt gemengd. Door het fruit en de havermout is de vulling al behoorlijk stevig. Het chiazaad zorgt vervolgens voor extra binding doordat ze in de yoghurt een zacht, gelei-achtig laagje vormen. De prachtige paarse kleur krijgt de vulling door degesneden blauwe bessen. Echt een klein feestje op de vroege morgen!

Ontbijttaartjes - Met deze feestelijke ontbijttaartjes start je de dag perfect. Friszoet van smaak en lekker vullend door de noten, vruchten en zaden.
Ontbijttaartjes - Met deze feestelijke ontbijttaartjes start je de dag perfect. Friszoet van smaak en lekker vullend door de noten, vruchten en zaden.

Ontbijttaartjes

Waardeer dit recept
Hoeveelheid: 4 ontbijttaartjes

Ingrediënten: 

Voor de bodem:

  • 100 gr zachte medjoul dadels, ontpit
  • 60 gr ongebrande blanke hazelnoten
  • 30 gr ongezwavelde abrikozen
  • 10 gr gevriesdroogde frambozen
  • 1 eetlepel havermout
  • handje kokos

Voor de vulling:

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 banaan, geprakt
  • 2 eetlepel chiazaad
  • 2 eetlepel havermout
  • ruime hand diepvries blauwe bessen

Voor de garnering:

  • handje pompoenpitten
  • handje geraspte kokos
  • schijfjes appel of ander vers fruit

Extra benodigdheden:

  • 4 lage taartvormpjes ø 10 cm, bekleed met bakpapier

Aan de slag:

  • Hak de noten, abrikozen, gevriesdroogde frambozen en dadels in stukjes en kneed samen met de havermout tot een samenhangende massa. Verdeel in 4 gelijke stukken.
  • Strooi een beetje kokos op de bodem van de taartvormpjes. Vorm van elk stuk vruchten-notenmengsel in je handen een platte schijf, leg deze in de vormpjes en druk uit tot ze de vormpjes geheel bedekken. Dek af en zet in de koelkast om op te stijven.
  • Meng de yoghurt met de geprakte banaan, chiazaad en havermout.
  • Snij de blauwe bessen in stukjes en schep door het yoghurtmengsel. Verdeel het yoghurtmengsel over de taartbodems, dek weer af en laat gedurende een aantal uur opstijven.
  • Rooster de kokos in een koekenpan tot ze lichtbruin is en laat afkoelen.
  • Garneer de ontbijttaartjes vlak voor het opdienen met schijfjes appel of ander vers fruit dat je in huis hebt, pompoenpitten en de geroosterde kokos.
    Eet smakelijk!

Tips:

In plaats van bakpapier gebruik ik graag papieren muffinbakjes. Platgemaakt bedekken ze de vormpjes net niet helemaal maar ik vind het voldoende. Scheelt wat knipwerk.

Bewaar dit recept op Pinterest:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat toegestuurde producten (abrikozen, chiazaad, hazelnoten en pompoenpitten).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties