Header Overetengesproken.nl
Ontbijtsmoothie

Ontbijtsmoothie

 |  Geen reacties
1 Shares

En zo is het alweer 5 januari 2016. Uiteraard wens ik iedereen een heel mooi en gezond 2016 maar laat het vooral ook een heel gezellig en smaakvol jaar worden!

Een nieuw jaar is voor velen het moment om goede voornemens te hebben. Persoonlijk ben ik daar niet zo van. Sterker, ik heb er een ontzettende hekel aan als me rond de jaarwisseling wordt gevraagd of ik nog goede voornemens heb. Als ik iets belangrijks, goeds of nuttigs voor mezelf of mijn omgeving wil dan is het volgens mij altijd het juiste moment om daarmee te beginnen. Zo heb ik me in november, na het verschijnen van de nieuwe voedingsrichtlijn, voorgenomen meer met peulvruchten te gaan doen. Hoewel ik ze heerlijk vind staan ze toch te weinig bij ons op tafel. Zonde want peulvruchten zijn bijvoorbeeld goed voor het cholesterol.

Iets waar ik geen goede voornemens voor nodig heb is een goed ontbijt. Zonder ontbijt ben ik nergens dus ik zal het nooit overslaan. In het weekend vers gebakken broodjes en door de week een flinke kom muesli met yoghurt. Geen gesuikerde muesli maar 100% volkoren graanvlokken met wat rozijnen en noten. En in de winter maak ik regelmatig een flink bord havermoutpap. Tijdens de kerstvakantie bedacht ik dat ik ook weleens een ontbijtsmoothie met havermout zou kunnen maken. Makkelijk, gezond en erg lekker. En heb je ’s ochtend geen tijd of zin om aan de slag te gaan? Dan maak je de ontbijtsmoothie toch gewoon de avond tevoren.

Ontbijtsmoothie - Gezonde smoothie met onder meer havermout, framboos, dadel, kokos en yoghurt. Een perfect begin van je dag!

Ontbijtsmoothie

Gezonde smoothie met onder meer havermout, framboos, dadel, kokos en yoghurt. Een perfect begin van je dag!
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 200 ml magere yoghurt
  • 6 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 6 ontpitte dadels
  • 1 flink rijpe banaan
  • 1 grote appel, ± 280 gr
  • 100 gr diepvries frambozen

Aan de slag

  1. Doe de yoghurt, havermout en kokos in een blender.
  2. Snij de dadels grof en voeg toe aan de yoghurt.
  3. Was de appel, snij in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij grof en voeg toe aan de yoghurt.
  4. Pel de banaan en breek boven de blender in stukken.
  5. Voeg tot slot de frambozen toe en maal alles tot een gladde, stevige smoothie.
  6. Je kan de smoothie gelijk opeten maar het is lekkerder om 'm tenminste 15-20 minuten te laten staan zodat de havermout goed wordt opgenomen door de yoghurt en het fruit. Serveer de ontbijtsmoothie in 2 grote glazen.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Ik hou wel van een stevige smoothie die staat in de maag. Heb jij liever een dunnere, drinkbaardere smoothie? Voeg dan wat vers geperst sinaasappelsap toe.
  2. Maak de smoothie de avond tevoren en zet weg in de koelkast. Zo heb je 's ochtends alle tijd om rustig te genieten van je ontbijt en als bonus zijn de smaken extra goed door elkaar getrokken.

Geef een reactie