Ontbijtmuffins met groente en feta
Vorige week schreef ik over het Pioppi dieet. Hartstikke leuk natuurlijk om te weten wat het precies inhoud maar hoe pas je het in je dagelijkse leven toe. In het boek staan al een paar recepten maar Pioppi hèt kookboek is het antwoord op die vraag. Vandaag vertel ik je meer over dit kookboek en deel ik het recept voor heerlijke ontbijtmuffins met groente en feta.
Het kookboek
Om het de volgers van het Pioppi dieet makkelijk te maken heeft Nora French het Pioppi lifestyle-plan vertaald naar een praktisch kookboek. Ze schreef meer dan 100 recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en bijgerechten. Voordat de recepten worden gegeven zet Nora nog even kort de basis-principes van de Pioppi-lifestyle uiteen. Ook zij noemt het bewust een lifestyle en geen dieet. Het Pioppi dieet is volgens haar een handleiding naar voeding in de meest oorspronkelijke vorm in plaats van een tijdelijke aanpassing van eetgewoonten. Favoriete ingrediënten worden besproken, weekmenu’s worden gegeven en als letterlijke uitsmijter zijn er de chefrecepten. Dit zijn 32 recepten van chefkok Antonio Morinelli van restaurant Suscettible in Pioppi.
Wat kan je zoal eten binnen de Pioppi lifestyle? Begin je dag goed met een romige koffieshake met cacao en kaneel, een ovenomelet met appel en kaneel of notengranola met kokos. Lunch met salade met makreel en olijventapenade, noedelsoep met groenten en garnalen of frittata met asperges en feta. En ’s avonds eet je pulled pork met een puree van knolselderij en appel, saladekommetjes met kipgehakt en geroosterde bloemkool, geroosterde groenten met halloumi of kipnuggets met geroosterde broccoli. Erbij serveer je zoete-aardappelfrietjes, wortelfriet of pastinaakfrietjes. Zin in een dip bij de borrelplank? Maak ras-el-hanout yoghurt, avocadopesto olijventapenade met ansjovis en dip met groente, rauwkost, pitten- en zadencrackers of stukjes brood van pitten en noten. Van al deze gerechten staan de recepten in het kookboek. Klinkt goed toch?
Een recept
Als proef op de som deel ik vandaag een recept uit het boek: ontbijtmuffins met groente en feta. In een handomdraai had ik het beslag gemaakt en konden de muffins de oven in. Ik bakte ze iets langer dan in het recept stond maar toen kwamen ze ook mooi gekleurd uit de oven. Warm waren ze heerlijk maar koud vond ik ze misschien nog wel lekkerder. Dus ook ideaal om mee te nemen voor onderweg, als lunch op kantoor of gewoon als lekkere snack of bij een borrelplank. Deze ontbijtmuffins maken me hongerig om meer recepten te gaan maken. Gezond, lekker èn makkelijk. Wat mij betreft de ideale win-win.
Ontbijtmuffins met goente en feta
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 1 teen knoflook
- 1 lente-uitje
- 1 puntpaprika
- 75 gr feta
- 100 gr wortel, grof geraspt
- zout, peper
Extra benodigdheden:
- 1 muffinvorm met 6 holtes, ingevet
- optioneel: papieren muffinvormpjes
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Halveer de puntpaprika overlangs en snij in dunne reepjes. Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
- Klop de eieren los in een kom, knijp het teentje knoflook erbij en schep de paprika, lent-ui en wortel erdoor. Brokkel de feta erbij, schep door elkaar en bergen op smaak met zout en peper.
- Vul de muffinvormpjes met het ei-megsel en plaats het bakblik in het midden van een op 180ºC conventionele verwarmde oven. Bak in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer de muffins warm of laat ze afkoelen om ze op een later momenten te eten.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit artikel/recept bevat affiliate links en een ontvangen product (kookboek).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.