Header Overetengesproken.nl
Omelet met courgette, rozemarijn en geitenkaas

Omelet met courgette, rozemarijn en geitenkaas

 |  2 reacties
46 Shares

Niets beters dan de dag goed beginnen met een fijn ontbijt. Ter afwisseling van yoghurt met granola, een stapel pancakes met havermout en banaan of een mugcake ontbijt ik graag met ei. De ene keer ontbijtmuffins de andere keer scrambled eggs. Laatst maakte ik iets nieuws: omelet met courgette, rozemarijn en geitenkaas.

Deze frittata of omelet of hoe je het ook wilt noemen is heel simpel ontstaan. Ik had nog wat tomaatjes, een takje rozemarijn en een courgette liggen die echt op moesten. Al snuffelend kwam ik ook nog een restje amandelmeel en een bakje Bettine geitenkaas pearls tegen. Ik voegde een uitje toe, klopte wat eieren los en de omelet met courgette, rozemarijn en geitenkaas was een feit. Lekker als ontbijt maar ook heel geschikt voor de lunch. Ik heb ervan zitten smullen hopelijk doen jullie dat net zo.

Omelet met courgette, rozemarijn en geitenkaas - Begin je dag goed met dit heerlijke ontbijt vol groente en eiwitten. Ook lekker als lunch of 4-uur snack.

Omelet met courgette, rozemarijn en geitenkaas - Begin je dag goed met dit heerlijke ontbijt vol groente en eiwitten. Ook lekker als lunch of 4-uur snack.
5 van 1 stem
Print dit recept

Omelet met courgette, rozemarijn en geitenkaas

Begin je dag goed met dit heerlijke ontbijt vol groente en eiwitten. Ook lekker als lunch of 4-uur snack.

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette, ± 350 gr
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 snacktomaatjes, gehalveerd
  • 4 eieren, maat L
  • 30 gr amandelmeel
  • 50 gr geitenkaas pearls
  • zout, peper
  • olijfolie

Aan de slag

  1. Was de courgette, snij de uiteinden eraf en rasp grof. Ik maakte het mezelf gemakkelijk en sneed de courgette in mijn keukenmachine met julienne schijf erin. Bestrooi met wat zout en laat in een zeef of vergiet 20 minuten uitlekken. Knijp tussentijds alvast 1x het vocht uit de geraspte courgette.
  2. Fruit in een koekenpan met een beetje olijfolie de ui aan. Hak ondertussen de rozemarijnblaadjes fijn en voeg toe zodra de ui glazig is. Bak even mee en schep alles uit de pan.

  3. Klop de eieren in een kom los. Voeg het amandelmeel en 50 gr geitenkaas pearls toe, knijp de courgette nog een keer goed uit en voeg bij het eimengsel. Roer door elkaar en schep tenslotte het uimengsel erdoor.
  4. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan, schenk het eimengsel erin en verdeel de tomaatjes erover. Bak op een lage pit heel rustig gaar. Naar keuze kan je pan afdekken met een deksel, zorg wel dat de stoom makkelijk kan ontsnappen.
  5. Laat de courgette omelet rustig uit de pan op een bord glijden. Serveer naar keuze warm of koud.

    Eet smakelijk!

Tips

Extra lekker met een klodder labneh of licht gezouten Griekse yoghurt. Roer los met wat met verse bieslook en serveer bij de omelet.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

2 Reacties

  1. elise
    | Beantwoorden

    lekker

Geef een reactie