Okonomiyaki is een hartige Japanse pannenkoek die doet denken aan een goedgevulde omelet. Superlekker en verrassend makkelijk te maken.

Okonomiyaki

Okonomiyaki is een hartige Japanse pannenkoek die doet denken aan een goedgevulde omelet. Superlekker en verrassend makkelijk te maken. Maak 'm snel en geniet met volle teugen!
Direct naar het recept
Okonomiyaki is een hartige Japanse pannenkoek die doet denken aan een goedgevulde omelet. Superlekker en verrassend makkelijk te maken.

Okonomiyaki

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

Voor de okonomiyaki:

  • 100 gram kool, gesneden
  • 50 gr wortel, julienne
  • 100 gr bloem
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 eieren, L
  • chorizo, plakjes
  • ghee

Voor de okonomiyaki saus:

  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • flinke scheut worcestershire sauce
  • kneepje agavesiroop
  • scheutje sojasaus
  • scheutje mirin, optioneel

Voor de garnering:

  • Japanse mayonaise
  • gefrituurde uitjes
  • 1 bosui, in ringetjes
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Roer de ingrediënten voor de okonomiyaki saus door elkaar en proef. Voeg naar smaak extra toe.
  • Roer de eieren los en voeg bij de bouillon. Schenk al roerend bij de bloem en roer tot een beslag. Schep de kool en wortel erdoor.
  • Zet een koekenpan met wat ghee op de pit. Als de pan en ghee heet zijn giet je het beslag erin en verdeel gelijkmatig over de bodem. Beleg met plakjes chorizo. Bak de omelet tot de bovenkant droog begint te worden en de onderkant goudbruin. Leg een bord op de pan, keer om en laat de omelet terug in de pan glijden. Bak de gaar en goudbruin af.
    Okonomiyaki is een hartige Japanse pannenkoek die doet denken aan een goedgevulde omelet. Superlekker en verrassend makkelijk te maken.
  • Leg de okonomiyaki op een bord, schenk/schep de saus er in streepjes overheen en herhaal met de Japanse mayonaise. Strooi er nog wat bosui en gebakken uitjes over en serveer de okonomiyaki.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Voor de kool kan je spitskool of witte kool gebruiken. Chinese kool kan ook maar wordt tijdens het bakken zacht en slap. De bite van spitskool of witte kool vind ik lekkerder.
  2. Japanse mayonaise kan je gewoon in de supermarkt kopen. Ik gebruik die van Saitaku. Andere merken -zoals bijvoorbeeld Kewpie- bevatten vaak E621 ook wel MSG of ve-tsin genoemd. Ik kan daar niet tegen en gebruik het daarom niet.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept