Naan met labneh, harissa en halloumi - Kleurrijk gerecht met pittige harissa. Afgetopt met gegrilde groente is het een echte smaakbom.

Naan met labneh, harissa en halloumi

Kleurrijk gerecht met pittige harissa. Afgetopt met gegrilde groente is het een echte smaakbom.
Direct naar het recept

Zeker in het weekend nemen we graag de tijd om lekker te lunchen. Soms buiten de deur maar ook geregeld thuis. Een favoriet van ons is naan met labneh, harissa en halloumi. Kleurrijk en vol smaak. Ik top de naan graag af met aubergine en semi gedroogde tomaatjes maar andere gegrilde of geroosterde groenten doen het ook prima.

Voor de naan op de foto gebruikte ik graffiti aubergine. Gewone aubergine is donker paars met een licht groenige binnenzijde. De schil van een graffiti aubergine is gemarmerd wit met licht paars en heeft een witte binnenzijde. Door de kleuren vind ik ‘m decoratiever om te gebruiken dan z’n donkerpaarse broertje. Qua smaak is er niet zoveel verschil.

Naan met labneh, harissa en halloumi - Kleurrijk gerecht met pittige harissa. Afgetopt met gegrilde groente is het een echte smaakbom.

Naan met labneh, harissa en halloumi

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 2 garlic naan
  • stukjes halloumi
  • schijfjes (graffiti) aubergine
  • naturel labneh
  • harissa
  • semi gedroogde tomaatjes
  • peterselie, fijngehakt
  • olijfolie

Aan de slag:

  • Bestrijk de schijfjes aubergine met een beetje olijfolie en grill in een grillpan.
  • Bak ondertussen de naan af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak daarin de halloumi langzaam goudbruin en krokant. Bak de stukjes echt langzaam zodat het vocht de tijd krijgt om te verdampen. Gaat het te snel dan maakt de halloumi tijdens het eten een ‘piepend’ geluid tussen je tanden. Voor de smaak maakt het niet zoveel uit maar het eet minder fijn.
  • Bestrijk de naan met een lekkere laag naturel labneh, leg hier een daar en lekkere klodder harissa en top riant af met gegrilde aubergine, halloumi en tomaatjes.
  • Bestrooi tot slot met de gehakte peterselie en serveer.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Semi gedroogde tomaatjes vind je in de koeling bij de delicatessen. Of je droogt zelf tomaatjes in de oven, die vind ik eerlijk gezegd het lekkerst en heb ik in bovenstaand recept gebruikt.
  2. Wist je dat je naan heel makkelijk zelf kunt maken? Check mijn super simpele recept voor zelfgemaakte naan maar eens. 

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept