Must have keukengadgets - 5 must haves van minder dan 5 euro per stuk.

Must have keukengadgets

Zo vlak voor Sinterklaas ditmaal geen recept maar een vijftal tips voor must have keukengadgets. Geen dure gadgets maar wel super handig en allemaal onder de 5 euro. Leuk om zelf te hebben, nog leuker om aan een ander cadeau te doen.

Zelf heb ik ze alle 5 en ik gebruik ze volop. Sterker: van de meeste heb ik wel meerdere exemplaren of varianten in de keuken. Dus, ben je nog opzoek naar een kleinigheidje of extraatje voor in de zak van Sinterklaas? Je doet menig keukenprins(es) vast en zeker een plezier met een of meer van onderstaande gadgets.

Deegmenger

Must have keukengadgets - 5 must haves van minder dan 5 euro per stuk.

Als je deeg voor bijvoorbeeld appeltaart maakt, moet je de boter in kleine blokjes snijden en door de bloem kneden. Gaat prima met twee messen maar sinds ik deze deegmenger heb is het helemaal een fluitje van een cent. Je doet de bloem, suiker en de boter in de kom en met de deegmenger snij en meng je de boter door de bloem en de suiker. Snel klaar, geen geknoei en lastig gedoe meer met de messen maar wel mooie kleine stukjes boter.

Een super handige gadget die bij Xenos voor € 2,99 te koop was. Inmiddels is het helaas uit het assortiment. Bij de betere kookwinkel kan je vaak kiezen uit meerdere soorten en meerdere formaten.

Maatschepjes

Must have keukengadgets - 5 must haves van minder dan 5 euro per stuk.

In recepten wordt veel gebruik gemaakt van theelepels (5 ml) en eetlepels (15 ml). Omdat de thee- en eetlepels van besteksets geen gestandaardiseerde maten hebben, gebruik ik altijd deze maatschepjes. Zo ben ik er zeker van dat ik de juiste hoeveelheid gebruik. En om niet steeds het maatschepje te moeten afwassen als ik bijvoorbeeld een eetlepel honing en een eetlepel mosterd nodig heb, heb ik meerdere van deze setjes in de keukenla liggen.

Een setje bevat 4 schepjes. 1 ml, 5 ml, 15 ml en 100 ml en is voor € 0,99 te koop bij Ikea.

Voorraad- of meelschepjes

Must have keukengadgets - 5 must haves van minder dan 5 euro per stuk.

Ingrediënten als bloem, maïzena, suiker, zout maar ook bijvoorbeeld losse thee koop je doorgaans in zakken of pakken. Eenmaal thuis vind ik dat niet handig voor in de kast. Daarom heb ik een hele batterij potjes en blikjes staan waar ik dit soort ingrediënten in bewaar. In de meeste potjes heb ik ook een groter of kleiner schepje gedaan zodat ik er altijd makkelijk wat uit kan halen.

Voorraad- of meelschepjes vind je in diverse maten bij Dille & Kamille. Prijzen zijn vanaf € 0,65.

Keukentouw

Must have keukengadgets - 5 must haves van minder dan 5 euro per stuk.

Keukentouw gebruik je om vlees mee op te binden. Denk aan het oprollen van een rollade, het opbinden van een hele kip of kalkoen. Maar ook een cordon blue of bundeltjes groente kan je ermee bijeenhouden. Of takjes verse kruiden die je in je soep of gerecht laat meetrekken bindt je er mooi mee samen. Maar je kunt er meer mee. Het is ook heel decoratief om labeltjes mee aan (jam)potjes te hangen of cadeautjes in cellofaan mee dicht te knopen. Dit soort touw komt altijd van pas.

Keukentouw is er in verschillende kleuren. Bij Dille & Kamille kost een klos € 3,95.

Bekken

Must have keukengadgets - 5 must haves van minder dan 5 euro per stuk.

Tijdens het koken vind ik het handig een paar bekkens op het aanrecht te hebben staan. Ik kan er mijn gesneden ingrediënten in bewaren en eentje gebruik ik om mijn snijafval in te doen. Ook zijn bekken’s handig om ingrediënten in te mengen.

De Blanda-schalen van Ikea zijn hiervoor helemaal geschikt. Ze zijn er niet alleen in verschillende maten maar ook in verschillende materialen. Zo heb ik een glazen schaal om deeg in de mengen en rvs-schalen in verschillende maten die ik als afval-, meng- en bewaarbakjes gebruik. De rvs-schalen heb ik ook al eens gebruikt in de oven om een bolvormige taart mee te bakken. Maar ook als bombevorm voor een mooi dessert zijn ze heel handig. Mijn favoriete maat is ø 20 cm.

Blanda schalen zijn te koop bij Ikea vanaf € 1,49.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Cor de Leeuw schreef:

    Ook ik heb sinds kort de deegmenger in gebruik.
    Echt fantastich aparaat. Werk zo simpel,en ideaal om kruimeldeeg te maken. Super.

    1. Leuk om te horen! Toen ik ‘m kocht was ik wat sceptisch maar eenmaal in gebruik was ik om. Ik wil niet meer zonder…