Header Overetengesproken.nl
Mugcake

Mugcake

 |  Geen reacties
24 Shares

Op Instagram zie ik de ene mugcake na de andere voorbij komen. Heerlijk lijkt me dat, je dag beginnen met zo’n warm cakeje uit een mok. En toch had ik het nog nooit gemaakt. Tot afgelopen week dan. Ik had een super simpel recept gezien in het Bananenboek. Je doet alle ingrediënten bij elkaar in een kom of mok, even flink doorroeren en dan 2 minuten in de magnetron. That’s it! En lekker dat de mugcake was… Door de banaan wordt het lekker zoet en heb je geen suiker, maple syrup of andere zoetstof nodig. Dit kan weleens mijn favoriete ontbijt voor koude winterochtenden worden denk ik maar zo.

Het recept voor deze mugcake komt uit het Bananenboek, ken jij het? Het is een hartstikke leuk kookboek vol recepten met, ja precies, bananen. Van ontbijt, brunch en lunch tot diner, desserts en snacks: met dit boek heb je altijd een leuk recept voorhanden. Bijvoorbeeld donuts, apenbrood, een cubaanse rijstschotel, een Elvisburger, pindasoep, bliss balls, pisang goreng of geflambeerde bananen. Begin dit jaar is het uitgekomen en ik kreeg het boek van Anne-Marie van My Happy Kitchen. Zij is niet zo’n fan van bananen en wist dat ik ze wel graag eet. En nu doe ik jullie hopelijk een plezier met deze lekkere mugcake.

Mugcake - Makkelijk ontbijtrecept van banaan, ei en havermout. Extra lekker door de toegevoegde speculaaskruiden. Wanneer ontbijt jij met deze warme cake?

Informatie over het boek:
Titel: Bananenboek
Auteur: Kim Waninge
Pagina’s: 144
Uitgever: Loopvis
ISBN: 978 94 928 9002 3
Prijs: € 17,50

Ook enthousiast? Bestel via bol.com jouw exemplaar van het Bananenboek.

Mugcake

Makkelijk ontbijtrecept van banaan, ei en havermout. Extra lekker door de toegevoegde speculaaskruiden. Wanneer ontbijt jij met deze warme cake?

Hoeveelheid 1 mugcake

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • ½ eetlepel speculaaskruiden
  • ½ theelepel bakpoeder
  • kokosvlokken

Extra benodigdheden:

  • 1 hittebestendige kom

Aan de slag

  1. Prak ¾ van de banaan in een hittebestendige kom fijn. Voeg het ei, de havermout, de speculaaskruiden en het bakpoeder bij de banaan en klop de massa goed door elkaar. Zet de kom in de magnetron en bak gedurende 2 minuten op 800 Watt.
  2. Snij de resterende banaan in blokjes.
  3. Haal de kom uit de magnetron. Naar keuze keer je de mugcake op een bordje of je serveert de mugcake in de kom. Garneer met de gesneden banaan en wat kokosvlokken. Dien direct op.

    Eet smakelijk!

Tips

Lekker als ontbijt maar ook als lunch of 4-uurtje smaakt deze mugcake prima.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief