Makkelijk ontbijtrecept van banaan, ei en havermout. Extra lekker door de toegevoegde speculaaskruiden. Wanneer ontbijt jij met deze warme cake?

Mugcake

Makkelijk ontbijtrecept van banaan, ei en havermout. Extra lekker door de toegevoegde speculaaskruiden. Wanneer ontbijt jij met deze warme mugcake?
Direct naar het recept

Op Instagram zag ik de ene mugcake na de andere voorbij komen. Leek me zo lekker, je dag beginnen met een warm cakeje uit een mok. Afgelopen week maakte ik voor het eerst mugcake. Je doet alle ingrediënten bij elkaar in een kom of mok, even doorroeren en dan 2 minuten in de magnetron. That’s it! En lekker dat het was…

Door de banaan wordt het lekker zoet en heb je geen suiker, maple syrup of andere zoetstof nodig. Mugcake kan weleens mijn favoriete ontbijt voor koude winterochtenden worden denk ik maar zo.

Makkelijk ontbijtrecept van banaan, ei en havermout. Extra lekker door de toegevoegde speculaaskruiden. Wanneer ontbijt jij met deze warme cake?

Mugcake

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 mugcake

Ingrediënten: 

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • ½ eetlepel speculaaskruiden
  • mespunt bakpoeder
  • kokosvlokken

Extra benodigdheden:

  • 1 hittebestendige kom
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Prak ¾ van de banaan in een hittebestendige kom fijn. Voeg het ei, de havermout, de speculaaskruiden en het bakpoeder bij de banaan en klop de massa goed door elkaar. Zet de kom in de magnetron en bak gedurende 2 minuten op 800 Watt.
  • Snij de resterende banaan in blokjes.
  • Haal de kom uit de magnetron. Naar keuze keer je de mugcake op een bordje of je serveert de mugcake in de kom. Garneer met de gesneden banaan en wat kokosvlokken. Dien direct op.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Naar wens kan je er een beetje ahornsiroop, stroop of honing overheen gieten.
  2. Lekker als ontbijt maar ook als lunch of 4-uurtje smaakt deze mugcake prima.
  3. Bekijk ook mijn extra voedzame recept voor eiwitrijke mugcake met warme appeltjes. Erg lekker!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




3 reacties

  1. Jeanne schreef:

    Spijtig dat u nog mag e-tron gebruikt, daar dood je alles mee en verander de energie….

    1. Hannij schreef:

      Ben Heeeel Blij en Dankbaar met deze site 🙏maar micro wave heb ik ook nog nooit gebruikt , ik vroeg me af hoe maak je dan dat heerlijke recept ?
      Dank Hannij