Mueslirepen
’s Middags, zo rond een uurtje of vier begint mijn maag zich vaak flink te roeren. Een appel is lekker maar na een half uur laat mijn maag dan gewoon opnieuw van zich horen. Liever iets stevigers dus. Omdat snel even wat snaaien en snacken mij totaal niet vreemd is probeer ik dat voor te zijn door gezonde alternatieven voorin de kast te leggen. Denk aan gepelde walnoten, zachte, gedroogde abrikozen of mueslirepen.
Toen ik onlangs mijn recept voor granola op de website plaatste besloot ik gelijk maar eens mijn eigen mueslirepen te maken. Karweitje van niks met een heerlijk eindresultaat. En het mooie is dat de repen ook echt vullen. Voor de foto had ik ’s ochtends een nieuwe portie repen gemaakt en natuurlijk heb ik daar gelijk eentje van geproefd. Tijdens het fotograferen brak ik er ook nog een en ja, die heb ik ook maar gewoon opgegeten. Nou, ik kan je vertellen dat ik die dag de lunch maar even heb overgeslagen.
Mueslirepen
Ingrediënten:
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snij de abrikozen in kleine stukjes en meng samen met de chocolade en kaneelpoeder door de granola.
- Meng de honing en pindakaas in een schaaltje of pannetje en verwarm heel zachtjes totdat het wat vloeibaarder is.
- Klop in een schaaltje het ei los en meng er al roerend de honing en pindakaas door. Schenk het ei-mengsel vervolgens bij het granola-mengsel en schep goed door elkaar. Bekleed een ovenschaal of bakblik met bakpapier, schep het mueslimengsel erin en druk lichtjes aan tot je een koek hebt van 1-1,5 cm dik.
- Verdeel de geraspte kokos over de koek, druk lichtjes aan en schuif het geheel in een op 170°C conventioneel voorverwarmde oven. Bak in ongeveer 15 minuten gaar, haal uit de oven en keer gelijk op een snijplank. Snij in 8 repen, punten of blokjes en laat op een taartrooster geheel afkoelen. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit vindt ik zo fantastisch mmmmmm heel leuk