Header Overetengesproken.nl
Miso kip met bimi

Miso kip met bimi

 |  Geen reacties
66 Shares

Deze miso kip wil je proeven. Sappige en heerlijk malse stukjes kipvlees met een marinade om je vingers bij af te likken. Naar keuze bereid je de kipdijfilet sous vide, bakt de kipstukjes in een pannetje of grillt ze een grillpan of op de BBQ.


Powered by Adsense


Miso kip, perfect gegaard in de sous vide

Kipfilet wordt snel droog tijdens het bakken. Door het vlees vacuüm te verpakken en langzaam sous vide te garen blijven alle sappen en smaken behouden. Vacuüm verpakken heeft bovendien nog een extra voordeel. Doordat het vlees en de marinade onder hoge druk zijn verpakt trekt de marinade sneller en beter in het vlees. Naast zacht en sappig kipvlees komt het de smaak dus ook ten goede.


Powered by Adsense


Voor de bereiding van deze miso kip gebruikte ik een Wartmann sous vide-stick. Veel sous vide apparaten hebben ± 36ºC als minimum temperatuur. Deze Wartmann stick is instelbaar van 0-95ºC, dat vind ik echt een groot pluspunt. Zelfs lage temperatuur bereidingen zoals chocolade smelten (28-31ºC) zijn daardoor mogelijk.

Omdat mijn pannen te klein zijn klem ik de stick op de rand van een 10L mayonaise emmer. Dit soort emmers zijn ruim, voedselveilig en prima bestand tegen de temperatuur van het water. Ter isolatie plaats ik de emmer in een ecostoof. Zo behoudt je de warmte en bescherm je jezelf, kleine kinderen en nieuwsgierige katten tegen de hete buitenkant van de emmer.

Sous vide opstelling
Sous vide opstelling

Heb je geen sous vide, bak de gemarineerde kip dan gewoon zoals je altijd doet. Het lekkerst vind ik het om de kipstukjes in de grillpan te bakken. Krijg je van die lekkere grillrandjes op het vlees. Eventueel leg je de bimi er ook even bij en grill kort mee voor extra smaak.

Miso kip met bimi - Sappige en heerlijk malse stukjes kipvlees met een marinade om je vingers bij af te likken. Dit wil je proeven!

Miso kip met bimi

Sappige en heerlijk malse stukjes kipvlees met een marinade om je vingers bij af te likken. Dit wil je proeven!

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gr kipdijfilet, in blokjes
  • 400 gr bimi
  • sesamzaad
  • bieslook

Voor de marinade c.q. dressing:

  • 3 eetlepels miso
  • 1 eetlepels Kikkoman
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel saké
  • kneepje honing
  • scheutje vers citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • stukje gemberwortel, geraspt
  • stukje Spaanse peper, fijngesneden of geraspt

Aan de slag

  1. Stel de sous vide in op 70ºC en warm het waterbad op.

  2. Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom en roer er een gladde saus van.

  3. Meng de kipblokjes de marinade en schep in een vacuümzak. Verdeel de kip gelijkmatig over de zak, trek vacuüm en leg in het voorverwarmde waterbad. Laat gedurende een klein uur rustig garen.

    Tip: De kip zal waarschijnlijk na een half uurtje al wel gaar zijn. Door 'm nog wat langer te laten liggen trekken ze smaken dieper in het vlees.

  4. Stoom vlak voordat de kip gereed is de bimi beetgaar. Laat uitwassemen of dep droog en verdeel over de borden.

  5. Als de kip gaar is knip je een puntje van de vacuümzak af en schenk de marinad in een koekenpan. Verwarm en laat indikken tot een mooie saus. Schep het ongeveer de helft van de saus uit de pan om straks over de borden te verdelen. Voeg de kipstukjes bij het restant van de saus en bak snel af. De kipstukjes zijn goed als het vocht uit de saus is verdampt en de stukjes mooi gekleurd zijn.

  6. Leg de kipstukjes op de bimi, verdeel de saus erover en garneer met wat sesamzaadjes en gesneden bieslook. Serveer met kroepoek of cassave en wat gesneden rauwkost.

    Eet smakelijk!

Pin deze miso kip op Pinterest zodat je het recept bij de hand hebt als je aan de slag wilt.
Tip: ook leuk als BBQ gerecht.

Miso kip met bimi - Sappige en heerlijk malse stukjes kipvlees met een marinade om je vingers bij af te likken. Dit wil je proeven!
Dit recept bevat een toegestuurd product (sous vide-stick).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

Geef een reactie

Recept waardering