Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega - Boekreview

Mini mania van Ilse König

Verlekkerd door de mooie en smakelijk ogende hapjes op de voorzijde pakte ik Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega op en bekeek de achterzijde. Small is the new big; Maxi-smaak in miniformaat en Voor beginners en gevorderden las ik daar. Ik was verkocht. Voor de formaliteit bladerde ik het boek nog even door maar het besluit was al genomen: dit kookboek moest en zou mee naar huis gaan. In de boekreview van vandaag laat ik jou ook kennismaken met dit boek. Dus lees snel verder en raak ook enthousiast.

Mini mania staat bomvol met mooie en lekkere hapjes en is opgedeeld in zes hoofdstukken. De eerste vijf zijn min of meer naar thema ingedeeld. Om er drie te noemen: Spoil yourself, Go a bit healthy en Make it easy. Op zich een leuke indeling maar of de recepten in Go a bit healthy ook echt iets gezonder zijn dan in de overige hoofdstukken en de Make it easy-recepten iets sneller of makkelijker te maken zijn weet ik niet. Wat ik heel leuke vind is dat elk hoofdstuk zowel zoete als hartige recepten bevat.

Het zesde en laatste hoofdstuk is een mini-manual. Hierin staan recepten voor deeg, crackers, curds en confituren maar ook tips om het maximale uit de recepten te halen. Kortom, dit boek helpt je van A tot Z om mooie gerechtjes te maken. Ik schrijf bewust gerechtjes want hoewel de recepten mini-gerechtjes of hapjes beschrijven staat het ons als gebruikers natuurlijk vrij om er grotere versies van te maken. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen: ook in maxiformaat smaken ze goed!

Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega - Boekreview
Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega - Boekreview

Op de foto’s die ik van dit boek maakte zie je al drie mooie gerechten staan. Maar er is nog veel meer lekkers. Wat dacht je van kersen-stracciatella-blossoms, kokos-passievrucht-tartelettes, espresso-brownie-bites, worteltaartjes, borsette riso-ricotta, bocconotti en nutty bites. Voorbeelden van hartige hapjes zijn mediterrane croustades, thai spring baskets, kaastasjes, cupjes met drie soorten hummus, kip-mango-appetizers, quichettes alsaciennes en gravlax ladybirds. Voor elke smaak en elke gelegenheid is er wel een verrassend hapje te vinden.

Is dit boek ook echt voor zowel de beginnende kok als de gevorderde, zoals op de achterzijde staat? Wat mij betreft wel. In de eerste plaats zijn de recepten helder en overzichtelijk beschreven. Ingrediënten als deeg, curds en crackers zijn prima zelf te maken maar als je wilt kan je ook veel kant en klaar in de (delicatessen)winkel kopen. Verder staat bij elk recept aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is. 1 klokje staat voor snel en makkelijk en 3 klokjes vragen wat meer tijd en geduld. Ook heel fijn is dat alle recepten zijn voorzien van een mooie en smakelijke foto. Zo weet je dus precies waar je naartoe werkt.

Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega - Boekreview

Het zal je niet verassen maar ik vind Mini mania echt een heel inspirerend boek. Alle gerechten zien er mooi en verzorgt uit en vragen erom gemaakt te worden. En dat hoeft dus echt niet altijd in miniformaat. Gebruik ze als hapjes bij de borrel, serveer ze bij een high tea of high wine, als amuse voorafgaand aan een etentje of maak er feestelijke voorgerechtjes of desserts van. Je kan echt alle kanten uit met de recepten. Zeker met het oog op de naderende feestdagen zal ik dit kookboek regelmatig uit de kast pakken.

Ook enthousiast? Bestel via bol.com jouw exemplaar van Mini mania.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *