Pittig gekruide mihoen met garnalen, ei en geroerbakte groente. Zo lekker, dit wil je proeven...

Mihoen Singapore

Direct naar het recept Bewaren
Pittig gekruide mihoen met garnalen, ei en geroerbakte groente. Zo lekker, dit wil je proeven!

Ooit, jaren geleden at ik bij mijn oom en tante in Delft mihoen Singapore. Die smaak ben ik nooit vergeten, wat was dat lekker. Af en toe bestelde ik het ergens maar nee, het haalde het nooit bij de smaak uit mijn herinnering. Tot ik een paar maanden geleden gamba pakketjes maakte. En ineens proefde ik weer die smaak. Ik dook de keuken in en met een paar kleine aanpassingen zette ik me toch een lekkere mihoen Singapore op tafel!

Je kan de mihoen onderdeel laten zijn van een rijsttafel maar eerlijk gezegd vind ik dat zonde. Oké, wat kroepoek en een schaaltje atjar tjampoer erbij is natuurlijk lekker maar dat vind ik ook meer dan genoeg. Dit gerecht wil je proeven zonder afleiding. Heb jij weleens mihoen Singapore zelf gemaakt?

Pittig gekruide mihoen met garnalen, ei en geroerbakte groente. Zo lekker, dit wil je proeven...

Mihoen Singapore

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 125 gr mihoen
  • 225 gr grote garnalen, rauw
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 kleine prei
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr verse peterselie
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 blokje vis- of kippenbouillon
  • scheut olijfolie

Voor de kruidenmix:

  • theelepel paprikapoeder
  • theelepel zwarte peper
  • ruime theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • kleine theelepel kurkuma

Aan de slag:

  • Leg de mihoen in een schaal, overgiet met kokend water, dek af en laat een paar minuten weken. Als de mihoen zacht is giet je het af, laat afkoelen en knip/snij in kleinere stukken.
  • Snipper ondertussen de ui, snij de prei in reepjes en de paprika en gamba’s in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
    Tip: als je voor gemak gaat laat je de garnalen gewoon heel, net zo lekker.
  • Verhit een scheut olijfolie en fruit de ui aan. Voeg dan de paprika, prei, peterselie en kruidenmix toe. Knijp de knoflook erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en (roer)bak de groenten tot ze zacht en geslonken zijn. Voeg de gamba’s toe en warm nog even flink door om de gamba's te garen. Schep dan de sambal en vervolgens de mihoen erdoor. Laat zachtjes doorwarmen om de smaken goed te laten ontwikkelen.
  • Bak ondertussen de losgeklopte eitjes tot roerei en schep door de mihoen Singapore. Serveer met cassave chips en/of kroepoek.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Maak de mihoen gerust tevoren al klaar zodat je het ’s avonds alleen nog hoeft op te warmen. Vind ik vaak nog lekkerder dan vers bereid omdat de smaken langer de tijd hebben gekregen zich te ontwikkelen.

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept