Mihoen Singapore
Ooit, jaren geleden at ik bij mijn oom en tante in Delft mihoen Singapore. Die smaak ben ik nooit vergeten, wat was dat lekker. Af en toe bestelde ik het ergens maar nee, het haalde het nooit bij de smaak uit mijn herinnering. Tot ik een paar maanden geleden gamba pakketjes maakte. En ineens proefde ik weer die smaak. Ik dook de keuken in en met een paar kleine aanpassingen zette ik me toch een lekkere mihoen Singapore op tafel!
Om de mihoen van wat pit te voorzien gebruik je bijvoorkeur een smaakvolle sambal. Naast pit geeft het dan ook extra smaak aan je gerecht. Wij hebben standaard sambal badjak en brandal in de koelkast staan. Dit keer gebruikte ik Spaanse sambal van Ministry of Spicy Business uit Zaandam. Heerlijk pittig en mooi rood van kleur.
Je kan de mihoen onderdeel laten zijn van een rijsttafel maar eerlijk gezegd vind ik dat zonde. Oké, wat kroepoek en een schaaltje atjar tjampoer erbij is natuurlijk lekker maar dat vind ik ook meer dan genoeg. Dit gerecht wil je proeven zonder afleiding. Heb jij weleens mihoen Singapore zelf gemaakt?

Mihoen Singapore
Ingrediënten:
- 100-120 gr mihoen
- 225 gr grote rauwe garnalen, bijvoorbeeld diepvries wokgarnalen van Lidl
- 2 eieren, losgeklopt
- kleine prei
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 20 gr verse peterselie
- 1 eetlepel sambal, of naar smaak
- 1 blokje vis- of kippenbouillon
- scheut olijfolie
Voor de kruidenmix:
- 1½ theelepel paprikapoeder
- ruime theelepel komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1½ theelepel zwarte peper
Aan de slag:
- Leg de mihoen in een schaal, overgiet met kokend water, dek af en laat een paar minuten weken. Als de mihoen zacht is giet je het af, laat afkoelen en knip/snij in kleinere stukken.
- Snipper ondertussen de ui, snij de prei in reepjes en de paprika en gamba’s in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
- Verhit een scheut olijfolie en fruit de ui aan. Voeg dan de paprika, prei, peterselie en kruidenmix toe. Knijp de knoflook erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en (roer)bak de groenten tot ze zacht en geslonken zijn. Voeg de gamba’s toe en warm nog even flink door om de gamba's te garen. Schep dan de sambal en vervolgens de mihoen erdoor. Laat zachtjes doorwarmen om de smaken goed te laten ontwikkelen.
- Bak ondertussen de losgeklopte eitjes tot roerei en schep door de mihoen Singapore. Serveer met cassave chips en/of kroepoek.Eet smakelijk!
Tips:
Recent gepubliceerd:
Marsepeinen aardappeltjes
De nieuwste recepten gratis in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Pin de mihoen Singapore op Pinterest zodat je het recept makkelijk terug kunt vinden.

Dit recept bevat een toegestuurd product (sambal).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.