Mexicaanse lunch wrap - Kleurrijke en voedzame lunch die snel op tafel staat. Naar keuze maak je ze meer of minder spicy. Geniet ervan!

Mexicaanse lunch wrap

Deel dit recept/artikel!

Verandering van spijs doet eten dus vandaag geen boterham of broodje als lunch maar een Mexicaanse lunch wrap. Rijk gevulde tortilla’s met een handje nacho’s en een spicy dip erbij om de sfeer en smaken helemaal af te maken. Deze lunch wraps zijn simpel te maken: je hebt geen pan of kookplaat nodig. Trek gekregen? Ga snel aan de slag en geniet van deze voedzame en smakelijke lunch.

Servies mixen en matchen

De Mexicaanse lunch wraps serveerde ik op de blauwe Seoul serviesset van Xenos. Door de verschillende dessins van de borden creëerde ik een vrolijk accent op tafel. Hoewel de borden verschillende dessins hebben passen ze onderling perfect bij elkaar. Ideaal dus om te mixen en matchen. Zo gebruik ik graag een dinerbord met contrasterend dessin als onderbord bij een diep bord. Met slechts 1 serviesset in huis kan je eindeloos variëren en lijkt het alsof je een hele kast vol servies hebt.

Wekelijks loop ik wel even binnen bij Xenos om nieuwe items te shoppen. Een klein schaaltje, een plantje en steeds ook food. Naast het enorme servies assortiment heeft Xenos de foodafdeling de laatste flink uitgebreid. Je vind er volop inspiratie voor wereldse gerechten. Zo shopte ik in de Mexicaanse keukenhoek milde tacosaus, chili wraps, zwarte bonen, nacho’s, gesneden groene jalapeño’s en een flesje Jarritos Guave drink. En ja, als ze dan ook volop flesjes met mijn favoriete Tabasco Sriracha hebben staan gaat die natuurlijk ook in mijn mandje. Ik loop nooit met lege handen de winkel uit…

Mexicaanse lunch wrap - Kleurrijke en voedzame lunch die snel op tafel staat. Naar keuze maak je ze meer of minder spicy. Geniet ervan!

Mexicaanse lunch wrap

Geef jouw waardering
Kleurrijke en voedzame lunch die snel op tafel staat. Naar keuze maak je ze meer of minder spicy. Geniet ervan!
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 2 (spicy) tortilla's
  • 1 blikje zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • ½ blikje mais, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 pot milde tortillasaus
  • paar schijfjes gesneden groene jalapeño peper, ingelegd uit pot
  • 1 avocado, in reepjes
  • paar blaadjes sla

Voor de garnering:

  • eetlepel mayonaise
  • eetlepel (Griekse) yoghurt
  • Tabasco srirachassaus, naar smaak
  • 2 handjes nacho's
Tefal 5 Second Chopper

Tefal 5 Second Chopper

Duurzame hakmolen zonder stekker.
Hakt groenten, uien, verse kruiden en noten moeiteloos fijn.
Ook dips (zoals rode pesto, whipped feta), sauzen en vinaigrettes maak je met slechts enkele handbewegingen.
Slechts € 24,99
*advertentie

Aan de slag:

  • Roer de mayonaise, yoghurt en Tabasco srirachasaus tot een glad sausje.
  • Voeg de zwarte bonen, maiskorrels en tortillassaus bij elkaar in een schaal en meng.
    Tip: soms is tortillasaus aan de dunne kant. Giet de pot dan gewoon leeg in een zeef en laat een paar minuten uitlekken. Werkt perfect en je houdt een mooie dikke saus over.
  • Leg de tortilla's op de borden, beleg met wat sla, verdeel het bonenmengsel erover en top af met wat plakjes groene jalapeño peper. Vouw de zijkanten naar het midden, zet vast met prikkers en snij de wrap doormidden.
  • Leg de Mexicaanse lunch wraps op de borden, geef er wat nacho's en het srirachasausje bij en serveer.
    Eet smakelijk!

Tips:

  • Pimp de wraps en voeg extra’s toe zoals gebakken kipreepjes, uitgebakken spek, feta, gekookt ei of semi-gedroogde tomaatjes.

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Pin deze lunch wraps gelijk op Pinterest
zo heb je het recept altijd bij de hand

Mexicaanse lunch wrap - Kleurrijke en voedzame lunch die snel op tafel staat. Naar keuze maak je ze meer of minder spicy. Geniet ervan!

Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept