Mango-banaan ijs - Genieten van een ijsje zonder schuldgevoel? Dat kan met dit heerlijk romige ijs van mango, banaan en een beetje citroensap.

Mango-banaan ijs

Genieten van een ijsje zonder schuldgevoel? Dat kan met dit heerlijk romige ijs van mango, banaan en een beetje citroensap.
Direct naar het recept

Het is nu maandagmiddag en ik hoor net dat voor komende vier dagen het Nationaal Hitteplan is afgekondigd. En terecht, het is echt tropisch warm. Het is tijdens dit soort dagen belangrijk vooral niet te lang in de volle zon te blijven, op tijd verkoeling te zoeken en voldoende te drinken. Zeker dat laatste is voor gezonde mensen al moeilijk genoeg laat staan voor kwetsbare mensen.

Verkoeling zoeken doe je door in de schaduw te gaan zitten en hopelijk staat er dan ook nog een lekker briesje. En op z’n tijd een lekker ijsje erbij is natuurlijk ook niet verkeerd. Op dit moment is mango-banaan ijs mijn favoriet. Heerlijk zacht en romig en doordat er geen korreltje suiker in zit is het ook nog eens echt verfrissend. Van al dat gezoete ijs krijg ik namelijk juist extra dorst. Van dit mango-banaan ijs kan je dus genieten zonder schuldgevoel. Lees snel onderstaand recept en ga ook aan de slag want dit ijs moet je echt geproefd hebben!!

Mango-banaan ijs - Genieten van een ijsje zonder schuldgevoel? Dat kan met dit heerlijk romige ijs van mango, banaan en een beetje citroensap.

Mango-banaan ijs

Geef je waardering
Hoeveelheid: 450 gram

Ingrediënten: 

  • 2 rijpe bananen
  • 250 gr diepvries mango
  • sap van ½ citroen

Aan de slag:

  • Schil de bananen en snij in plakjes. Leg de plakjes in een diepvriesbakje, giet een deel van het citroensap erover en hussel door elkaar. Doe de bevroren mangoblokjes erbij, schep door elkaar en zet het geheel ongeveer 30 minuten in de vriezer.
  • Doe de mango en banaan in een blender en giet het resterende citroensap erover. Mix tot de massa heerlijk zacht en romig is geworden.
  • Serveer direct of laat nog heel even koelen in de vriezer.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Bewaar dit mango-banaan ijs niet te lang in de vriezer het wordt namelijk keihard. Is het ijs toch te hard geworden, zet het dan kort voor gebruik even in de koelkast.
  2. Zorg dat je altijd wat bevroren banaan in de vriezer op voorraad hebt. Snij één of meerdere bananen in plakjes, hussel er wat citroensap door en vries ze in. Makkelijk voor dit ijs maar ook handig voor smoothies of bijvoorbeeld bananenbrood cakejes.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept