Maaltijdsoep van zoete aardappel, prei en paprika
Verwarmende maaltijdsoep met zoete aardappel, prei, rode puntpaprika en Mexicaanse kruiden. Makkelijk te maken, voedzaam en vol smaak!
Direct naar het recept
Nooit verwacht dat er na een story op Instagram zo massaal om dit recept gevraagd zou worden. Maar ik begrijp het helemaal. Deze voedzame soep zit niet alleen boordevol smaak, hij is ook heel makkelijk te maken. Perfect voor een doordeweekse avond.
Wat begon als koken om de koelkast leeg te maken eindigde in dit uitgewerkte recept. Super leuk natuurlijk en hopelijk genieten jullie net zo van deze soep als wij deden. Maak het recept snel en laat me vooral ook even weten hoe het heeft gesmaakt.
Maaltijdsoep van zoete aardappel, prei en paprika
Ingrediënten:
- 600 gr zoete aardappel
- 200 gr prei
- 2 rode puntpaprika's
- 2 eetlepels picadillo kruidenmix, Euroma
- bouillonpoeder, naar smaak
- olijfolie
Keukengerei:
- 1 soeppan
- staafmixer, bamix
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Schil de aardappel en snij in blokjes. Maak de prei en paprika schoon en snij in ringen en reepjes.
- Fruit in een beetje olijfolie de prei, bak de paprika even mee en voeg dan de picadillo kruiden toe. Als de kruiden warm zijn en hun geur goed afgeven roer je de zoete aardappel erdoor, warm even mee en schenk zoveel kokend water in de pan dat alles net onder staat. Doe de deksel op de pan en laat de soep rustig koken.
- Als de groenten gaar zijn pureer je de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak bouillonpoeder toe. Schep de soep in kommen, garneer met wat peterselie en serveer.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Euroma picadillo kruidenmix is verkrijgbaar bij AH. Mocht je het niet in huis hebben kan je ook een Mexicaanse kruiden mix gebruiken of zelf wat kruiden mengen.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!