Maaltijdsoep met pompoen, wortel en paprika
Zijdezachte en romige groentesoep. Prachtig oranje van kleur met de warme smaak van vadouvan.
Direct naar het recept
Een zijdezachte, romige en voedzame groentesoep, daar doe je me zo’n plezier mee. Helemaal als er geen drupje room nodig is om de soep lekker romig te laten smaken. Deze maaltijdsoep met pompoen, wortel en paprika heeft het allemaal.
Prachtig oranje van kleur met de warme smaak van vadouvan kruiden. Door de groenten eerst te roosteren krijgt de soep een extra krachtige smaak. Zodra alles in de pan zit maak je de keuken aan kant en heb je tijd om bijvoorbeeld verse naan te bakken. Loopt jou het water ook al in de mond?
Maaltijdsoep met pompoen, wortel en paprika
Ingrediënten:
- 500 gr flespompoen
- 250 gr winterwortel
- 175 gr rode puntpaprika
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels vadouvan (Euroma), of meer naar smaak
- Herbamare biologische groentebouillon, naar smaak
- olijfolie
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Was de wortel en snij in plakjes. leg in een braadslede en besprenkel met wat olijfolie. Plaats de braadslede in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven.
- Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Verwijder de schil van de ui, snij in partjes en voeg samen met de pompoen bij de wortel. Hussel door elkaar en plaats de schaal terug in de oven.
- Was de paprika, verwijder de kroon en de zaadlijsten en snij in reepjes. Voeg bij de overige groente in de braadslede en laat het geheel nog een minuut of twintig roosteren.Tip: Geen zin om de groente te roosteren? Fruit ze dan aan in de pan en kook gaar in de bouillon. Door het roosteren verdiepen de smaken, het geeft dus wel extra smaak.
- Verwarm wat olijfolie in een (soep)pan en knijp de tenen knoflook erbij. Laat even fruiten en voeg de vadouvan toe, fruit mee en voeg dan alle groente uit de oven toe. Schenk zoveel kokend water in de pan dat de groente net onder staat. Voeg wat bouillon toe en laat zachtjes koken tot de groente zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng indien nodig op smaak met wat extra bouillon. Schep de pompoensoep in kommen, garneer met wat pompoenpitten, bieslook en chilivlokken en serveer.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Extra lekker met vers gebakken naan, uienkruier, kaas-uien breekbrood of pao de queijo erbij.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Heerlijk Mariëtte!
Ik ben altijd al gek van Pompoensoep alleen vind de ‘rest’ lees overige familieleden 😉 het vaak wat flauw en saai. Dat is pompoen soms ook.
Zelf kook ik de soep met verschillende kruiden zoals dat zouden kunnen zijn curcuma, paprikapoeder, verse gember peper&zout. Vaak ook wel een half bouillon blokje. Mijn keuze is random en vaak waar ik zin in heb (en wat er wel of niet is). Nu ja niet smakeloos dus. Maar de Vadouvan klonk zo heerlijk dat ik deze bijna 1 op 1 (WEL rozenblaadjes) had gebruikt. De rest wel min of meer eigen variant (en die ik de volgende keer weer anders maak). Dus geen fles- maar een BIO suikerpompoen. Geen olijfolie maar kokosolie. Geen knoflook (soms gewoon geen zin in, want dat eten wij bijna iedere dag) en geen punt maar gewone rode en gele paprika.
Nou dus niet helmaal wat je schreef maar belangrijkste is wel de veelheid aan kruiden….en die maakt het m
Ze vonden het allemaal heerlijk en niet zo poenpoenerig…..
Dank en ik wens je veel succes met de site. Ik kom zeker terug om te kijken naar mooie lekkernijen en tips.
Geniet van de zondag!
Daan
Zo dan, wat een mooie reactie, dank je wel. Geniet nog vaak van de pompoensoep en leuk als ik je vaker kan inspireren!
Super lekker
Dank je wel, fijn om te horen!