Maaltijdsoep met pompoen, wortel en paprika - Zijdezachte en romige groentesoep. Prachtig oranje van kleur met de warme smaak van vadouvan.

Maaltijdsoep met pompoen, wortel en paprika

Zijdezachte en romige groentesoep. Prachtig oranje van kleur met de warme smaak van vadouvan.
Direct naar het recept

Een zijdezachte, romige en voedzame groentesoep, daar doe je me zo’n plezier mee. Helemaal als er geen drupje room nodig is om de soep lekker romig te laten smaken. Deze maaltijdsoep met pompoen, wortel en paprika heeft het allemaal.

Prachtig oranje van kleur met de warme smaak van vadouvan kruiden. Door de groenten eerst te roosteren krijgt de soep een extra krachtige smaak. Zodra alles in de pan zit maak je de keuken aan kant en heb je tijd om bijvoorbeeld verse naan te bakken. Loopt jou het water ook al in de mond?

Maaltijdsoep met pompoen, wortel en paprika - Zijdezachte en romige groentesoep. Prachtig oranje van kleur met de warme smaak van vadouvan.

Maaltijdsoep met pompoen, wortel en paprika

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 -3 kommen

Ingrediënten: 

  • 500 gr flespompoen
  • 250 gr winterwortel
  • 175 gr rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels vadouvan (Euroma), of meer naar smaak
  • Herbamare biologische groentebouillon, naar smaak
  • olijfolie

Aan de slag:

  • Was de wortel en snij in plakjes. leg in een braadslede en besprenkel met wat olijfolie. Plaats de braadslede in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven.
  • Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Verwijder de schil van de ui, snij in partjes en voeg samen met de pompoen bij de wortel. Hussel door elkaar en plaats de schaal terug in de oven.
  • Was de paprika, verwijder de kroon en de zaadlijsten en snij in reepjes. Voeg bij de overige groente in de braadslede en laat het geheel nog een minuut of twintig roosteren.
    Tip: Geen zin om de groente te roosteren? Fruit ze dan aan in de pan en kook gaar in de bouillon. Door het roosteren verdiepen de smaken, het geeft dus wel extra smaak.
  • Verwarm wat olijfolie in een (soep)pan en knijp de tenen knoflook erbij. Laat even fruiten en voeg de vadouvan toe, fruit mee en voeg dan alle groente uit de oven toe. Schenk zoveel kokend water in de pan dat de groente net onder staat. Voeg wat bouillon toe en laat zachtjes koken tot de groente zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng indien nodig op smaak met wat extra bouillon. Schep de pompoensoep in kommen, garneer met wat pompoenpitten, bieslook en chilivlokken en serveer.
    Eet smakelijk!

Tips:

Extra lekker met vers gebakken naan, uienkruier, kaas-uien breekbrood of pao de queijo erbij.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties