Maaltijdsoep – Emily Ezekiel
Soep is verwarmend, troostend, voedzaam en past bij elke gelegenheid. Met het nieuwe kookboek Maaltijdsoep zit je nooit meer om inspiratie verlegen. Soep, het lijkt zo’n simpel gerecht maar dit kookboek bewijst dat soep veel meer is dan dat. Ongeacht of je weinig of veel tijd hebt, voor jezelf of voor meerdere personen kookt of gewoon behoefte hebt aan comfort food: met Maaltijdsoep zet je altijd een lekkere maaltijd op tafel.

Maaltijdsoep van Emily Ezekiel
Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, er is altijd een soep die past bij de tijd van het jaar. Met de 101 verrassende recepten in Maaltijdsoep zit je nooit meer om een recept verlegen. Het kookboek is handig ingedeeld naar de seizoenen. Koken met lekkere en betaalbare seizoensgroenten wordt een fluitje van een cent.
De recepten zijn voor 2 personen geschreven maar dat kun je natuurlijk aanpassen naar eigen inzicht. Per seizoen is er ook een recept voor grote gezelschappen. Bij vrijwel elk recept tref je een tip voor een vegan versie of hoe je de soep het best kunt bewaren. Achterin het kookboek vind je recepten voor basisbouillons, toppings, brood en ander lekkers waarmee je een soepmaaltijd extra kan aankleden.
De recepten zijn kort en bondig beschreven. De gebruikte ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. Ook is elk recept voorzien van een prachtige foto die je het water in de mond doet lopen. Daar word ik altijd heel blij van. Voorbeelden van soepen zijn drie-uiensoep, wortel-harissasoep, broccoli-ricottasoep, soep in een weckpot en kikkererwten-pastasoep. Of denk aan kalkoengehaktballetjessoep, rundvlees-biersoep, Koreaanse kimchiesoep en zoete-aardappelsoep. Stuk voor stuk bijzondere en verrassende soepen.
Mijn ervaring met de recepten
Bij het doorbladeren viel mijn oog direct op de gekruide aardappelsoep. De ingrediënten deden me denken aan een Indiase curry maar dan als soep. Het recept zag er top uit maar omdat het me beter uitkwam paste ik een paar kleine dingen aan. Zo verving ik de paneer door in de airfryer krokant gebakken tempeh. Ook gebruikte ik iets minder aardappels (krieltjes) en veel minder kokosmelk.
Het recept was heel eenvoudig te maken en klopte als een bus. Leuk detail: de soep maakte ik volledig in de oven. Een verrassende en superleuke manier om soep te maken. Het resultaat was mindblowing. Eén grote smaakbom van rijke en verwarmende smaken. Echt comfort food to the max!
De recepten zien er allemaal zo lekker uit dat je als vanzelf wordt uitdaagt om de volgende soep op de planning te zetten. En dat wil je maar wat graag. Bij mij is dat de Spaanse paprikasoep…
Maaltijdsoep is een must have
Maaltijdsoep is zowel een praktisch als een inspirerend kookboek. Echt een aanrader voor iedereen die soep graag als een volwaardige en veelzijdige maaltijd op tafel zet. Met de vele verrassende smaakcombinaties is Maaltijdsoep het perfecte boek voor soepfans.
Over Emily Ezekiel
Emily Ezekiel werkt inmiddels al ruim 15 jaar in London als culinair schrijver, foodstylist en art director. Heeft diverse kookboeken geschreven en werkte met culinaire helden als Nigella Lawson, Jamie Oliver en Anna Jones.
Dit artikel kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.