Header Overetengesproken.nl
Maaltijdsalade met rucola en courgette

Maaltijdsalade met rucola en courgette

 |  Geen reacties
30 Shares

Als lunch eet ik graag een salade. Ik vind het een lekkere en makkelijke manier om extra groente te eten. Soms gebruik ik daarvoor restjes die ik toch nog in de koelkast heb liggen. Soms haal ik de groente en salade er speciaal voor in huis. Dit keer had ik nog wat rucola, rucolapesto en een courgette liggen en bedacht ik deze maaltijdsalade met rucola en courgette. Ik hoefde alleen de deur uit voor wat zachte geitenkaas.

Het snijden van de courgette is het tijdrovendste deel van dit recept. Niet dat het moeilijk is of heel veel tijd kost maar het is wel het betere handwerk. Heb je toevallig een spiraalsnijder dan kan je die er prima voor gebruiken en de spiralen in kleinere stukjes snijden. Ik heb zo’n ding niet en gebruik dus gewoon een scherp mes en houten snijplank.

Maaltijdsalade met rucola en courgette - Kan zowel warm als koud worden gegeten. Super smaakvol door de royaal toegevoegde rucolapesto en zachte geitenkaas.

Maaltijdsalade met rucola en courgette

Kan zowel warm als koud worden gegeten. Super smaakvol door de royaal toegevoegde rucolapesto en zachte geitenkaas.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 courgettes
  • 50 gr rucola
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • rucolapesto
  • handje walnoten grofgehakt
  • vers stokbrood
  • zout
  • olie

Aan de slag

  1. Was de courgettes, snij in plakken en snij van de plakken stevige 'Franse frietjes'.
  2. Verwarm in een koekenpan een beetje olie en fruit daarin de courgettes zachtjes aan zodat ze gaar en zacht worden. Blijf de courgettes rustig omscheppen zodat het vrijkomende vocht kan verdampen. Als het vocht bijna is verdampt roer je een flinke lepel rucolapesto door de courgettes. Het is niet de bedoeling dat ze bruin worden dus hou het vuur laag.
  3. Als al het vocht van de courgettes is verdampt haal je pan van het vuur en verdeel je de rucola over 2 borden. Schep de courgettes op de rucola, bestrooi met ietsje zout en schep flink wat rucolapesto in klodders over de salades. Brokkel de geitenkaas erover en bestrooi tenslotte met de grofgehakte walnoten.
  4. Serveer de maaltijdsalades met een mandje vers (stok)brood.

    Eet smakelijk!

Geef een reactie