Linzensalade met avocado
In de Mexicaans keuken wordt veel groente en fruit gebruikt. Bonen, aardappel, avocado, maïs, ananas en papaya: ze worden veel en graag gegeten. En natuurlijk worden de gerechten flink aangemaakt met pepers. Er schijnen zelfs tientallen soorten chilipeper te zijn!
Als frisse begeleider bij pittige gerechten heb ik gekozen voor een salade met linzen en avocado. Het zachte romige van de avocado combineert mooi met de wat drogere en stevigere structuur van de linzen. Geïnspireerd op de guacamole maak ik de salade aan met tomaat, citroen, knoflook en koriander. Door de citroen wordt de salade heerlijk fris en de koriander zorgt voor een warme zuidelijke smaak.
Linzensalade met avocado
Ingrediënten:
- 1 blikje linzen (300 gr)
- 1 beker snacktomaatjes
- 1 avocado
- koriander, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- citroensap
- peper en zout
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Doe de linzen in een zeef, spoel ze af en laat goed uitlekken.
- Pers de knoflook boven een schaaltje fijn, strooi er wat zout over en roer los met wat citroensap. Schep de knoflook vervolgens door de uitgelekte linzen. Zet de linzen opzij en ga verder met het snijden van de andere ingrediënten.
- Halveer de tomaatjes, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
- Maak de avocado schoon en snij in kleine stukjes. Besprenkel de stukjes avocado gelijk met wat citroensap zodat ze niet bruin worden.
- Schep alles door de linzen en breng de salade op smaak met extra citroen, peper en zout. Laat de smaken goed intrekken voordat je de salade serveert!Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Mexicaans lijkt me heerlijk, maar ik verkies toch even “chocolademousse met warme ananas”. Lijkt me heerlijk.
Prima keuze, is ook erg lekker!