Linzensalade met avocado - Frisse op de Mexicaanse keuken geïnspireerde maaltijdsalade. Lekker met Nacho chips.

Linzensalade met avocado

Frisse op de Mexicaanse keuken geïnspireerde maaltijdsalade. Lekker met Nacho chips.
Direct naar het recept

In de Mexicaans keuken wordt veel groente en fruit gebruikt. Bonen, aardappel, avocado, maïs, ananas en papaya: ze worden veel en graag gegeten. En natuurlijk worden de gerechten flink aangemaakt met pepers. Er schijnen zelfs tientallen soorten chilipeper te zijn!

Als frisse begeleider bij pittige gerechten heb ik gekozen voor een salade met linzen en avocado. Het zachte romige van de avocado combineert mooi met de wat drogere en stevigere structuur van de linzen. Geïnspireerd op de guacamole maak ik de salade aan met tomaat, citroen, knoflook en koriander. Door de citroen wordt de salade heerlijk fris en de koriander zorgt voor een warme zuidelijke smaak.

Linzensalade met avocado - Frisse op de Mexicaanse keuken geïnspireerde maaltijdsalade. Lekker met Nacho chips.

Linzensalade met avocado

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 1 blikje linzen (300 gr)
  • 1 beker snacktomaatjes
  • 1 avocado
  • koriander, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap
  • peper en zout
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Doe de linzen in een zeef, spoel ze af en laat goed uitlekken.
  • Pers de knoflook boven een schaaltje fijn, strooi er wat zout over en roer los met wat citroensap. Schep de knoflook vervolgens door de uitgelekte linzen. Zet de linzen opzij en ga verder met het snijden van de andere ingrediënten.
  • Halveer de tomaatjes, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
  • Maak de avocado schoon en snij in kleine stukjes. Besprenkel de stukjes avocado gelijk met wat citroensap zodat ze niet bruin worden.
  • Schep alles door de linzen en breng de salade op smaak met extra citroen, peper en zout. Laat de smaken goed intrekken voordat je de salade serveert!
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Lekker met nacho’s cheese en/of homemade tortilla’s.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. Leo van den Brande schreef:

    Mexicaans lijkt me heerlijk, maar ik verkies toch even “chocolademousse met warme ananas”. Lijkt me heerlijk.