Header Overetengesproken.nl
Linzensalade met avocado

Linzensalade met avocado

 |  2 reacties
102 Shares

In de Mexicaans keuken wordt veel groente en fruit gebruikt. Bonen, aardappel, avocado, maïs, ananas en papaya: ze worden veel en graag gegeten. En natuurlijk worden de gerechten flink aangemaakt met pepers. Er schijnen zelfs tientallen soorten chilipeper te zijn!

Als frisse begeleider bij pittige gerechten heb ik gekozen voor een salade met linzen en avocado. Het zachte romige van de avocado combineert mooi met de wat drogere en stevigere structuur van de linzen. Geïnspireerd op de guacamole maak ik de salade aan met tomaat, citroen, knoflook en koriander. Door de citroen wordt de salade heerlijk fris en de koriander zorgt voor een warme zuidelijke smaak.

Linzensalade met avocado - Frisse op de Mexicaanse keuken geïnspireerde maaltijdsalade. Lekker met Nacho chips.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Blikje linzen (300 gr)
  • 1 Beker snacktomaatjes
  • 1 Avocado
  • Koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • Citroensap
  • Peper en zout

Aan de slag

Doe de linzen in een zeef, afspoelen en goed laten uitlekken.

Pers de knoflook boven een schaaltje fijn, strooi er wat zout over en roer los met wat citroensap.

Schep de knoflook door de uitgelekte linzen. Zet de linzen opzij en ga verder met het snijden van de andere ingrediënten.

Halveer de tomaatjes en verwijder de zaadjes. Snij in kleine stukjes.

Maak de avocado schoon en snij in kleine stukjes. Besprenkel de stukjes avocado gelijk met wat citroensap zodat ze niet bruin worden.

Hak de koriander fijn.

Schep alles door de linzen.

Breng de salade op smaak met extra citroen, peper en zout.
Laat de smaken goed intrekken voordat je de salade serveert!

Eet smakelijk!

Tip: Lekker met nacho’s cheese.

2 Reacties

  1. Leo van den Brande
    | Beantwoorden

    Mexicaans lijkt me heerlijk, maar ik verkies toch even “chocolademousse met warme ananas”. Lijkt me heerlijk.

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Prima keuze, is ook erg lekker!

Geef een reactie