Linzen met gele curry, kip en groente
Met het koude, herfstige weer van afgelopen week kon ik wel een verwarmende maaltijd gebruiken. En wat is er verwarmender dan een echte Thaise curry. Onlangs kreeg ik een potje Sutharos gele curry toegestuurd en dat wilde ik heel graag proeven. Sutharos gebruikt namelijk geen conserveermiddelen, kleurstoffen of genetisch gemodificeerde ingrediënten in hun producten. Kijk, dan heeft een kant en klaar product mijn interesse. Ik maakte er deze simpele maar lekkere linzenschotel met kip, haricots verts en worteltjes mee.
Hoewel Sutharos zelf aangeeft dat de gele curry licht pittig van smaak is vond ik ‘m toch behoorlijk pittig. Maar ja, zo gaat dat bij een Thais en Indiaas restaurant ook. Milde gerechten blijken daar pittiger dan wij met onze Westerse smaak verwachten. Ik hou wel van een pepertje dus ik gebruikte royaal curry pasta. Ben jij niet zo van het pittige werk begin dan voorzichtig en voeg eventueel later wat extra pasta toe.
Linzen met gele curry, kip en groente
Ingrediënten:
- 1 flinke kipfilet
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel gele curry
- 150 gr wortel
- 150 gr haricots verts
- 150 ml kokosmelk of kokosroom
- 1 blik linzen, uitlekgewicht 265 gr
- vissaus
- maïzena
- olie
- zout en peper
Voor de garnering:
- kokosvlokken
- lente-ui, gesneden
- verse koriander, grof gesneden
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Maak de kipfilet schoon, snij in stukjes en bestrooi met wat zout en peper.
- Verwarm wat olie in een braadpan en fruit daarin de gesnipperde ui. Als de ui glazig begint te worden voeg je de kip toe en braad rondom aan. Voeg de gele curry toe en schep door elkaar. Zodra de curry flink begint te ruiken giet je de kokosmelk erbij, roer nog een keer door, doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen.
- Was de haricot verts en de wortel, snij in stukje en voeg bij de curry.
- Als de kip, haricot verts en wortel gaar zijn breng je de curry op smaak met vissaus en bind je saus met maïzena die je met wat water hebt aangelengd. Schep vervolgens de linzen door de curry en warm het geheel nog even door zodat de linzen ook warm worden.
- Schep de curry op borden of een mooie schaal en garneer met wat kokosvlokken, lente-ui en gehakte koriander.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Ben jij net als ik een liefhebber van pittig? Gebruik dan gewoon meer dan 1 eetlepel curry pasta.
- In plaats van gele curry kan je ook rode, groene of massaman curry gebruiken.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept bevat een toegestuurd product (Sutharos gele curry).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Één lekker, gezond gerecht, mijn dank hiervoor, groetjes Willy
Fijn te horen, Willy. Dank je wel voor je reactie.