Header Overetengesproken.nl
Linzen met geitenkaas

Linzen met geitenkaas

met Geen reacties
161 Shares

Linzen en geitenkaas, ik vind het een gouden combi. Helemaal als je verse geitenkaas met honing gebruikt. Dat licht zoete geeft zoveel extra diepte aan het gerecht. Breng de linzen op smaak met een uitje, knoflook, een pepertje en wat gedroogde tomaatjes en je serveert een feestmaal. En het mooie is dat het ook nog eens zo gemaakt is. Perfect dus voor een doordeweekse maaltijd of als je eigenlijk geen zin hebt om uitgebreid te koken.

In de foto van vandaag zie je voor het eerst mijn nieuwe servies. Afgelopen week kreeg ik van Xenos het aanbod om voor mijn blog wat serviesgoed uit te zoeken. Daar was ik echt superblij mee. Regelmatig loop ik bij Xenos binnen en vind altijd wel iets leuks. Houten lepeltjes, bakvormpjes (bijvoorbeeld mijn siliconen Rolo-vorm), een borrelplank of een handig weckpotje. Met een schuin oog keek ik geregeld naar het serviesgoed want eigenlijk wilde wel weer eens wat nieuws. Maar ja, mijn oude servies was nog best goed dus gunde ik het mezelf niet.

Ik maakte een frisse en moderne mix van de Emma, Lisa, Kosmos en Lica series. Met een paar placemats erbij zit ik er weer warmpjes bij. De linzen en geitenkaas kleuren zo mooi op het okergele bord vind ik. Komende tijd zullen jullie meer items in mijn foto’s voorbij zien komen. Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden… Mocht je zelf ook toe zijn aan nieuw servies, kijk dan zeker eens bij Xenos. De kwaliteit is goed, er is ontzettend veel keus en doordat alles los verkrijgbaar is kan je -net als ik gedaan heb- je eigen, unieke servies samenstellen.

Linzen met geitenkaas - Pure smaken met de lichte tinteling van een pepertje en een zoet tintje van de geitenkaas. Comfort food it is!

Linzen met geitenkaas

Pure smaken met de lichte tinteling van een pepertje en een zoet tintje van de geitenkaas. Comfort food it is!

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

 • 1 blik linzen, 265 gr uitlek gewicht
 • 1 uitje, gesnipperd
 • Spaans pepertje, fijngesneden
 • 1 teen knoflook
 • 5 gedroogde tomaten, fijngesneden
 • 125 gr verse geitenkaas honing (Bettine Geitenkaas)
 • krulpeterselie, fijngehakt
 • olijfolie

Aan de slag

 1. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

 2. Fruit de ui in een beetje olijfolie. Wanneer de ui glazig is knijp je de knoflook erbij en roer je de stukjes gedroogde tomaat en (een deel van) het gesneden pepertje erdoor. Warm even flink door tot het lekker begint te ruiken.

 3. Voeg de linzen bij het uimengsel en giet er een scheutje water bij. Schep de massa af en toe om en laat het water rustig verdampen. Als de linzen warm zijn en het water grotendeels verdampt is kan je proeven of het mengsel voldoende op smaak is. Omdat de gedroogde tomaten flink wat zout afgeven vind ik de smaak doorgaans prima.

  Tip: Door wat water toe te voegen lost het zout van de tomaten een beetje op en verdelen de smaken zich beter.

 4. Breek ondertussen de plakjes geitenkaas doormidden en leg in een ovenschaal. Plaats onder een hete grill en laat zachtjes bruin kleuren.

 5. Schep de linzen in een schaal of op twee borden, verbrokkel de warme en gebruinde geitenkaas erover en top af met wat peterselie. Maak er een schaal rauwkost bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

  Eet smakelijk!

Tips

Sinds ik de blikjes biologische linzen van KoRo heb ontdekt ben ik helemaal fan. Ze bevatten geen zout en het vocht waarin ze verpakt zitten is louter water. Afspoelen is dus eigenlijk niet meer nodig. Tip: Verpakt per 12 blikjes zijn ze extra goedkoop. Gebruik je de kortingscode MARIETTE5 dan krijg je nog eens 5% extra korting op je gehele bestelling in de KoRo webshop..

Vergeet deze linzenschotel niet te pinnen op Pinterest.

Linzen met geitenkaas - Pure smaken met de lichte tinteling van een pepertje en een zoet tintje van de geitenkaas. Comfort food it is!

Het gebruikte servies en de placemat heb ik van Xenos gekregen.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Superleuk als je het deelt op social media! Tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering