Soms ontdek ik producten waarvan ik denk, die had ik graag eerder willen ontdekken. De rode linzen couscous die ik in onderstaand recept gebruik is zo’n product. Een ideale manier om op verrassende wijze meer peulvruchten en plantaardige eiwitten te eten. Combineer de linzen couscous met pompoen, salie en halloumi en je hebt een heerlijke salade-achtige maaltijd. Dit gerecht is ook heel fijn om te preppen en de volgende dag als lunch te eten.
Rode linzen couscous, kende jij het? Ik het niet tot ik de couscous vorige maand in de Foodybox ontving. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze couscous gemaakt van rode linzen. De linzen worden vermalen tot meel en vervolgens wordt er couscous van gemaakt. De bereiding is net als gewone couscous erg makkelijk en snel. Omdat rode linzen couscous gemaakt is van peulvruchten bevat het veel meer eiwitten en vezels dan normale couscous. De oranje kleur maakt dat het er ook heel feestelijk uitziet. Wat mij betreft een dikke aanrader om te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld met onderstaand recept voor linzen couscous met pompoen, salie en halloumi.


Linzen couscous met pompoen, salie en halloumi
Ingrediënten
- 100 gr rode linzen couscous
- 100 ml (groente)bouillon
- 500 gr pompoen, in blokjes
- 1 grote rode ui
- sap ½ citroen
- 10 blaadjes verse salie
- 200 gr halloumi
- kruiden: bijvoorbeeld vadouvan of ras el hanout
- olijfolie
Voor de knoflook yoghurt:
- Griekse yoghurt
- verse knoflook, geperst
- zout
Aan de slag
-
Maak de ui schoon en snij in partjes. Doe samen met de blokjes pompoen en salieblaadjes in ruime ovenschaal of gebruik een bakplaat. Giet er lekker wat olie over, bestrooi met kruiden en hussel door elkaar. Plaats in het midden van een op 210ºC hete lucht voorverwarmde oven. Schep af en toe om zodat alles gelijkmatig gaart en bak in ± 35 minuten zacht en gaar.
-
Breng ondertussen de bouillon aan de kook en giet over de rode linzen couscous. Dek de schaal af en laat de bouillon rustig intrekken.
-
Neem de groente uit de oven en besprenkel met het citroensap. Laat rustig afkoelen en roer de couscous vast even los.
-
Maak een knoflooksausje van Griekse yoghurt, verse knoflook en wat zout.
-
Snij de halloumi in plakjes, blokjes of frietjes en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie goudbruin.
Tip: zet de pit vooral niet te hoog. Zo krijgt het vocht de tijd om te verdampen en worden de stukjes halloumi rustig aan goudbruin en krokant.
-
Doe de couscous en pompoen samen in een schaal, schep voorzichtig om en garneer met de halloumi. Serveer met de knoflook yoghurt.
Eet smakelijk!
Tips
Deze maaltijd is zowel warm als koud erg lekker. Ideaal dus om mee te nemen naar je werk als lekkere en gezonde lunch.
Dit recept bevat een toegestuurd product (linzen couscous).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest
Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.
Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!
Laat een reactie achter