Header Overetengesproken.nl
Linzen met aubergine en tomaat

Linzen met aubergine en tomaat

 |  Geen reacties
34 Shares

Als ik ’s avonds niet veel tijd heb is een boterham snel gepakt maar eigenlijk eet ik liever wat warms. En als het even kan met flink wat groente erbij. Deze pittige schotel van linzen met aubergine en tomaat is op zulke dagen een uitkomst. Het is makkelijk te maken of eventueel al voor te bereiden zodat het ik het ’s avonds alleen nog hoef op te warmen. En als ik er dan nog een schaaltje met gesneden komkommer, paprika en tomaatjes bijzet knabbelen we zonder er erg in te hebben nog flink wat extra groente weg. Maar ook als ik wat meer tijd heb maak ik deze schotel graag. Ik maak er dan als extraatje nog wat vers plat brood of een frisse groene salade bij.

Linzen met aubergine en tomaat - Maak het jezelf makkelijk met deze kleurrijke groenteschotel. Lekker, gezond en snel op tafel!

Linzen met aubergine en tomaat

Maak het jezelf makkelijk met deze kleurrijke groenteschotel. Lekker, gezond en snel op tafel!
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik 400 gr linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Thais rawit pepertje of chilipoeder
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • handje gehakt korianderblad
  • olijfolie
  • zout

Aan de slag

  1. Was de aubergine, verwijder de kroon en snij in blokjes. Leg de blokjes aubergine op een bakblik, besprenkel met olijfolie en schuif in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak de aubergine gedurende 20 minuten. Schep de blokjes tussentijds nog eens om.

    Tip: ik leg op mijn bakblik altijd een vel teflonfolie zodat de aubergine niet aan het bakblik blijft plakken. Eventueel kan je de blokjes ook in een ruime braadslede leggen.

  2. Fruit de ui in een beetje olijfolie glazig. Maal ondertussen in een vijzel of koffiemolentje 1 theelepel korianderzaad met 1 theelepel komijnzaad fijn. Maak ook het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snipper ragfijn. Als de uien mooi glazig zijn voeg je de gemalen kruiden, 1 theelepel komijnzaad, het pepertje en de geraspte gember toe. Pers ook de teentjes knoflook erbij en roer goed door.
  3. Giet het blik gepelde tomaten leeg in een schaal, vis de tomaten eruit en voeg die samen met een eetlepel tomatenpuree aan het uimengsel toe. Schep het mengsel flink door elkaar, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Schep de linzen en de aubergine door het tomatenmengsel en laat het geheel nog even goed doorwarmen. Proef en breng op smaak met wat zout.
  5. Schep de linzen met aubergine en tomaat in een schaal en serveer.

    Eet smakelijk!

Tips

Lekker met vers gebakken plat brood erbij.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief