Linzen met aubergine en tomaat - Maak het jezelf makkelijk met deze kleurrijke groenteschotel. Lekker, gezond en snel op tafel!

Linzen met aubergine en tomaat

Maak het jezelf makkelijk met deze kleurrijke groenteschotel. Lekker, gezond en snel op tafel!
Direct naar het recept

Als ik ’s avonds niet veel tijd heb is een boterham snel gepakt maar eigenlijk eet ik liever een warme maaltijd. En als het even kan met flink wat groente erin. Deze pittige schotel van linzen met aubergine en tomaat is op zulke dagen een uitkomst. Lekker, boordevol goede voedingstoffen en makkelijk te maken.

Makkelijk voor te bereiden

Deze lekkere linzenschotel is ook prima voor te bereiden. Maak ‘m in het weekend of een dag tevoren. Als je na een lange dag thuiskomt hoef je ‘m alleen nog even op te warmen en je kunt aan tafel. Geef er een schaaltje gesneden komkommer, paprika en tomaatjes bij en zonder dat je er erg in hebt knabbel je nog flink wat extra groente weg. Als ik meer tijd heb maak ik er graag als extraatje nog wat vers plat brood of een frisse groene salade bij.

Linzen met aubergine en tomaat - Maak het jezelf makkelijk met deze kleurrijke groenteschotel. Lekker, gezond en snel op tafel!

Linzen met aubergine en tomaat

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 1 blik 400 gr linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Thais rawit pepertje of chilipoeder
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • handje gehakt korianderblad
  • olijfolie
  • zout

Aan de slag:

  • Was de aubergine, verwijder de kroon en snij in blokjes. Leg de blokjes aubergine op een bakblik, besprenkel met olijfolie en schuif in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak de aubergine gedurende 20 minuten. Schep de blokjes tussentijds nog eens om.
    Tip: ik leg op mijn bakblik altijd een vel bakpapier zodat de aubergine niet aan het bakblik blijft plakken. Eventueel kan je de blokjes ook in een ruime braadslede leggen.
  • Fruit de ui in een beetje olijfolie glazig. Maal ondertussen in een vijzel of koffiemolentje 1 theelepel korianderzaad met 1 theelepel komijnzaad fijn. Maak ook het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snipper ragfijn. Als de uien mooi glazig zijn voeg je de gemalen kruiden, 1 theelepel komijnzaad, het pepertje en de geraspte gember toe. Pers ook de teentjes knoflook erbij en roer goed door.
  • Giet het blik gepelde tomaten leeg in een schaal, vis de tomaten eruit en voeg die samen met een eetlepel tomatenpuree aan het uimengsel toe. Schep het mengsel flink door elkaar, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Schep de linzen en de aubergine door het tomatenmengsel en laat het geheel nog even goed doorwarmen. Proef en breng op smaak met wat zout.
  • Schep de linzen met aubergine en tomaat over in een schaal en serveer.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Lekker met vers gebakken plat brood of naan erbij.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept