Limonade van bloedsinaasappel - Verfrissend drankje van bloedsinaasappel, citroen en een vleugje oranje bloesem water. Je waant je even in Oosterse sferen.

Limonade van bloedsinaasappel

Verfrissend drankje van bloedsinaasappel, citroen en een vleugje oranje bloesem water. Je waant je even in Oosterse sferen.
Direct naar het recept

Onlangs was ik aanwezig bij de perslancering van de Arabisch Mediterrane keuken van FairTrade Original en SOUQ. FairTrade Original kennen jullie waarschijnlijk van de eerlijke koffie, thee, kruidenmixen en bijvoorbeeld kokosmelk. SOUQ is de productlijn van Nadia Zerouali en Merijn Tol, schrijfsters van vele Arabische kookboeken.

Over de nieuwe producten vertel ik jullie binnenkort meer maar nu eerst even terug naar het heerlijke buffet dat Nadia en Merijn hadden gemaakt om ons alles te laten proeven. Eén van de dingen die op tafel stonden was limonade van bloedsinaasappel en oranje bloesem water. Anne-Marie en ik vonden die zo lekker dat we het niet konden laten om aan Nadia het recept te vragen. Blijkt super simpel dus thuis ben ik zelf aan de slag gegaan. Of ik dezelfde verhoudingen heb gebruikt als Nadia weet ik niet meer. De limonade was in elk geval superlekker.

In onderstaand recept gebruik ik hele vruchten om de siroop te maken in plaats van het sap. Denk niet ach, ik doe makkelijk en neem gewoon sap. Dat geeft echt een totaal andere siroop. Ik heb het beiden geprobeerd en spreek dus uit ervaring. Door de siroop van de hele vrucht te trekken krijg je een veel mooiere kleur en wezenlijk andere smaak. De schil geeft tijdens het rijpen van de siroop een extra dimensie. Ik vergelijk het een beetje met zeste van een citrusvrucht. Dat geeft ook een totaal andere smaak aan een gerecht dan een scheutje sap. In de schil zit zoveel smaak dus geef die echt de gelegenheid om in de siroop te trekken.

Limonade van bloedsinaasappel - Verfrissend drankje van bloedsinaasappel, citroen en een vleugje oranje bloesem water. Je waant je even in Oosterse sferen.

Limonade van bloedsinaasappel

Geef je waardering
Hoeveelheid: 700 ml limonade

Ingrediënten: 

 • 3 bloedsinaasappels, biologisch
 • 1 citroen, biologisch
 • 3 eetlepels suiker
 • oranje bloesem water, naar smaak

Aan de slag:

 • Was de sinaasappels en citroen, snij in kwarten, leg in een schaal en bestrooi met de suiker. Laat dit, afgedekt met plasticfolie, 24 uur trekken. Schud tussentijds zo nu en dan door elkaar.
 • Knijp de stukken fruit boven de schaal goed uit en giet de siroop door een zeef om pitjes en stukjes vruchtvlees eruit te filteren.
 • Vul de siroop met 3x de hoeveelheid koud water aan. Ik had 175 ml siroop en voegde dus 525 ml koud water toe. Voeg dan een halve theelepel oranje bloesem water toe, roer goed en proef. Breng indien nodig op smaak met extra suiker en/of oranje bloesem water.
 • Bewaar de limonade van bloedsinaasappel tot gebruik in de koelkast. Roer vlak voor het inschenken nog even door om het bezinksel op te lossen en serveer gekoeld.
  Proost!

Tips:

 1. Voeg ook eens een takje verse munt toe.
 2. Voor de lekkerste limonade gebruik je puur oranje bloesem water. Dus niet op basis van aroma’s maar het echte destillaat dat is gemaakt van de bittere sinaasappelbloesem. Ik gebruikte oranje bloesem water van Nadia en Merijn’s SOUQ, een 100% natuurlijk destillaat.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een gekregen product (oranje bloesem water).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept