Deze onweerstaanbaar lekkere crunchy en sticky tempeh is makkelijk en snel te maken! Slechts 2 ingrediënten, rijk aan eiwit én goedkoop.

De lekkerste sticky tempeh • slechts 2 ingrediënten

Dit recept voor sticky tempeh met ketjap is één van mijn favoriete manieren om tempeh te maken. De combinatie van de stroperige saus en de krokante tempeh is onweerstaanbaar lekker. Crunchy en sticky, zoet en zout, je weet niet wat je proeft!
Slechts 2 ingrediënten, makkelijk en snel te maken, rijk aan eiwit én goedkoop. Ga snel aan de slag want echt, dit is het recept dat je zocht...
Direct naar het recept

Zo maak je lekkere tempeh

Glaceer tempeh na het bakken met ketjap manis of tamari en voeg voor de variatie gember, knoflook, (gerookt) paprikapoeder, sambal of crispy chili olie toe. Gebruik teriyaki saus, barbecue saus of een Indonesische boemboe. Kijk wat je lekker vindt en probeer het uit, de mogelijkheden zijn echt eindeloos. In dit makkelijke recept voor sticky tempeh gebruik ik uitsluitend ketjap manis.

Waar koop je tempeh?

Tempeh koop je in de toko, biologische winkel of gewoon in de supermarkt samen met de dagelijkse boodschappen. Een paar jaar geleden was dat anders en moest je echt op zoek gaan. Door de toenemende aandacht voor duurzame en diervriendelijke voeding is tempeh populair geworden. Begrijp ik helemaal want tempeh is een goedkope, plantbased bron van eiwit waar je eindeloos mee kunt variëren. Een ideaal ingrediënt dus om vegetarische, plantbased of vegan maaltijden te verrijken.

Deze onweerstaanbaar lekkere crunchy en sticky tempeh is makkelijk en snel te maken! Slechts 2 ingrediënten, rijk aan eiwit én goedkoop.

Sticky tempeh

1 stem, stem ook

Ingrediënten: 

  • 1 blok tempeh, 250 gr
  • eetlepel ketjap manis

Voor het bakken:

  • olijfolie

Keukengerei:

  • 1 koekenpan, Ø 28 cm
  • 1 steelpannetje

Aan de slag:

  • Snij de tempeh in dunne plakjes of reepjes. Ik halveer veelal het blok tempeh, snij de helften in 3 repen en snij daar dunne plakjes van. Liever de structuur van gehakt? Verkruimel het blok met je vingers.
    tempeh snijden
  • Schenk een flinke laag olijfolie in de koekenpan en verwarm. Zodra de olie goed heet is voeg je de tempeh toe. Beweeg de tempeh regelmatig door de pan zodat alle kanten gelijkmatig bakken. De tempeh is goed als de kleur goudbruin is en de stukjes geslonken zijn en er hobbeliger uitzien. Reken op zo'n 15 minuten bakken. In de foto's zie je duidelijk het verschil tussen rauwe en gare tempeh. Schep de tempeh uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Giet de olie uit de pan.
    Tip: Schenk de olie in een conserven pot en bewaar tot de volgende keer dat je tempeh bakt. Je hoeft dan slechts een klein scheutje nieuwe olie toe te voegen. Zonde om weg te gooien als je de olie -net als frituurolie- meerdere keren kunt gebruiken.
    tempeh bakken
  • Schenk de ketjap in de steelpan en verwarm, voeg de gebakken tempeh toe en glaceer al roerend tot sticky tempeh. Zowel warm als koud erg lekker.
    Eet smakelijk!

Tips:

De lekkerste ketjap manis is wat mij betreft Kaki Tiga ketjap medja. Deze saus van zichzelf al dik en stroperig. Ideaal dus om sticky tempeh mee te maken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deze onweerstaanbaar lekkere crunchy en sticky tempeh is makkelijk en snel te maken! Slechts 2 ingrediënten, rijk aan eiwit én goedkoop.
Sticky tempeh

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept