Lasagne met gegrilde groenten - Boordevol groenten en minder vet door de ricotta. Kortom een gezondere versie van de klassieke lasagne.

Lasagne met gegrilde groenten

Boordevol groenten en minder vet door de ricotta. Kortom een gezondere versie van de klassieke lasagne.
Direct naar het recept

Klassieke lasagne met bechamelsaus vind ik heerlijk maar ook best machtig. Als variatie maak ik graag lasagne met gegrilde groenten. In plaats van bechamelsaus gebruik ik ricotta waardoor de lasagne een stuk minder vet is. Kortom een gezondere versie van de klassieke lasagne.

Lasagne met gegrilde groenten - Boordevol groenten en minder vet door de ricotta. Kortom een gezondere versie van de klassieke lasagne.
Lasagne met gegrilde groenten - Boordevol groenten en minder vet door de ricotta. Kortom een gezondere versie van de klassieke lasagne.

Lasagne met gegrilde groenten

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 250 gr ricotta
  • 125 gr snacktomaatjes, gehalveerd
  • 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 8-10 lasagna bladen
  • 2 eieren
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 blik gepelde tomaten
  • klein blikje tomatenpuree
  • gedroogde oregano
  • gedroogde basilicum
  • geraspte jong belegen kaas, naar smaak
  • zout en peper
  • olijfolie

Extra benodigdheden:

  • ovenschaal 15x23x5½ cm

Aan de slag:

  • Fruit de gesnipperde ui in een beetje olijfolie. Zodra de ui glazig is voeg je naar smaak oregano en basilicum toe en knijp je de tenen knoflook erbij. Schep om en voeg dan het blik gepelde tomaten en de tomatenpuree toe. Roer goed door, plet de tomaten enigszins en laat dan even zachtjes doorkoken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de aubergine en courgette in plakjes van ± ½ cm dik en smeer aan beide kanten in met olijfolie. Grill de groente in een grillpan tot ze mooi zacht en gekleurd zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Omdat de groente erg veel vocht verliezen verschoon ik het keukenpapier verschillende keren. Zo voorkom je dat de lasagne straks erg nat wordt.
  • Meng de ricotta met de eieren en de Parmezaanse kaas, meng goed en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep een paar lepels van het ricotta mengsel in de ovenschaal, maak daar een mooie bodem van en schep er dan een paar lepels tomatensaus op. Strijk glad en beleg met een eerste laag lasagna bladen. Bedek met een laag aubergine, dan weer een laagje ricotta gevolgd door een laagje tomatensaus. Ga verder met een laagje lasagna bladen, een laagje courgette, opnieuw wat ricotta en dan weer tomatensaus. Bedek weer met lasagna en verdeel daar de laatste ricotta over. Dek af met de laatste tomatensaus en leg daar de gehalveerde tomaatjes is. Bestrooi naar smaak met geraspte kaas en verdeel er het paneermeel over. Zet de lasagne in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
    Eet smakelijk!

Tips:

De foto maakte ik direct nadat de lasagne uit de oven kwam. Als je de lasagne ietsje laat afkoelen alvorens op te scheppen blijft de structuur van de laagjes mooier intact.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept