Header Overetengesproken.nl
Lamsburger

Lamsburger

met Geen reacties
51 Shares

Een aantal weken geleden deelde ik op Instagram een fijne lamsburger. Die is zo goed ontvangen dat ik het recept -in verbeterde vorm- ook hier op de blog deel. Want geloof me, een goede lamsburger is zo ontzettend lekker. Ik maakte ‘m met Texelse ingrediënten en zelf ingelegde augurken. Het recept voor de augurken deel ik binnenkort.

Een echte Texelse lamsburger

Wat deze burger een Echt Texelse burger maakt? Hij is gemaakt van Echt Texels lamsvlees. En dan bedoel ik dus niet vlees van Texelaar lammeren die buiten Texel zijn opgegroeid. Tijdens onze vorige Texel-vakantie legde Jan-Willem Bakker van Schapenbedrijf De Waddel haarfijn het (kwaliteits)verschil uit. In mijn eigen woorden vertelde ik het bij mijn recept voor lamspasteitjes. Om de burger af te maken gebruikte ik naast zelfgemaakte augurken de pittige mosterd van Mosterdmakerij Texel. Hoe Texels wil je het hebben…

Wij komen geregeld op Texel en nemen dan graag lokale producten zoals lamsburgers en mosterd mee. Ben je nog nooit op Texel geweest (aanrader om dat snel eens te doen) of kom je voorlopig niet op Texel? Je kan lamsvlees van De Waddel en Texelse Mosterd ook prima online bestellen.

Heb je het geluk binnenkort op Texel te zijn? Boek eens een toer met de schapenboer. Ga samen op pad, voer de schapen en ervaar het iconische en historische landschap rond De Waddel. Een onvergetelijke ervaring!

Lamsburger - Een goede lamsburger is zo ontzettend lekker. Ik leg precies uit hoe je 'm maakt. Ga aan de slag en geniet!

Lamsburger

Een goede lamsburger is zo ontzettend lekker. Ik leg precies uit hoe je 'm maakt. Ga aan de slag en geniet!

Hoeveelheid 4 lamsburgers

Ingrediënten

 • 4 lamsburgers
 • 4 hamburgerbroodjes
 • 2 uien, in ringen
 • 2 tomaten, in plakken
 • paar augurken
 • mosterd
 • kaas
 • blaadjes sla
 • mayonaise
 • roomboter

Aan de slag

 1. Karameliseer de uienringen met wat roomboter in een koekenpan.

 2. Snij ondertussen de broodjes doormidden, besmeer de snijvlakken met wat mayonaise en grill op een hete grillplaat krokant. Leg gelijk er achteraan de lamsburgers op de grillplaat en grill gaar. Als de burgers gaar leg je er een plakje kaas op, draai ze om, laat enkele seconden liggen, keer terug en laat de kaas rustig verder smelten.

 3. Besmeer de gegrilde broodjes met mosterd, beleg met een blaadje sla en een plakje tomaat. Leg de hamburger erop en top af met gekarameliseerde uien en plakjes augurk. Besmeer de bovenste helft van het broodje ook met mosterd en plaats op de burger.

  Eet smakelijk!

Tips

 1. Extra lekker met huisgemaakte ovenfrieten.
 2.  Leuk om te doen: zelf hamburgerbroodjes maken.

Pin deze lamsburger gelijk op Pinterest

Lamsburger - Een goede lamsburger is zo ontzettend lekker. Ik leg precies uit hoe je 'm maakt. Ga aan de slag en geniet!

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering