Labneh met abrikozenjam - Simpel maar o zo lekker en feestelijk hapje voor bij de koffie of thee. Wacht niet langer en laat nu nog de yoghurt uitlekken…

Labneh met abrikozenjam

Simpel maar o zo lekker en feestelijk hapje voor bij de koffie of thee. Wacht niet langer en laat nu nog de yoghurt uitlekken…
Direct naar het recept

Labneh kende ik vooral als hartige dip. Afgetopt met harissa, dukkah, olijfolie, tuinkruiden of wat je ook maar voor lekkers verzint. Toen ik onlangs labneh met marmelade proefde ging ik gelijk voor de bijl. Labneh maken is echt kinderspel dus daags daarna ging ik zelf aan de slag en serveerde de verse labneh met abrikozenjam bij een kop koffie. Man, man, wat was dat genieten. Zeker zo lekker als een gebakje en veel gezelliger omdat je met z’n allen relaxed zit te dippen.

Als topping kan je elk soort jam gebruiken. Omdat ik jam al snel heel zoet vind maak ik ‘m het liefst zelf met weinig suiker. Mijn favoriet is met aardbeien uit de diepvries. Heb ik geen tijd of zin dan koop ik jam met minder suiker en lekker veel stukjes fruit erin. Officieel mag het dan geen jam meer heten maar ach, je begrijpt wat ik bedoel. Voor het recept van vandaag gebruikte ik Bonne Maman Abrikozen – Meer fruit, Minder suiker. De stukjes abrikozen erin maken de zoete labneh dip extra lekker!

Labneh lepel/dip je met crackers of koekjes. Simpele mini crackers -van die crackers die per twee aan elkaar zitten met zo’n breek randje ertussen- doen het prima. Om het extra feestelijk te maken kan je ook koekjes gebruiken. Bijvoorbeeld maria biscuit of volkoren koekjes. Minder zoet en ook nog eens glutenvrij zijn de Nairn’s haverkoekjes en crackers. In 6 verschillende smaken en verpakt in handige deelverpakkingen. Om het helemaal af te maken schenk je er een premium handcrafted thee bij zoals de Es Vedrá Sunset van Arte & Zayne en je tovert een simpele break om tot een luxe verwenmomentje.

Labneh met abrikozenjam - Simpel maar o zo lekker en feestelijk hapje voor bij de koffie of thee. Wacht niet langer en laat nu nog de yoghurt uitlekken…

Labneh met abrikozenjam

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 schaal labneh met abrikozenjam

Ingrediënten: 

  • 500 gr volle yoghurt
  • paar lepels abrikozenjam (Bonne Maman, Meer fruit Minder suiker)
  • pompoenpitten
  • geroosterd amandelschaafsel
  • crackers en koekjes, bijvoorbeeld glutenvrije Nairn's Haverkoekjes

Aan de slag:

  • Giet de yoghurt in kaasdoek, een koffiefilter of schone theedoek en laat gedurende een nacht in de koelkast uitlekken.
  • Schep de labneh in een schaal, schep er een paar lepels abrikozenjam over en werk het een beetje in de labneh. Bestrooi met pompoenpitten en amandelschaafsel en serveer met crackers en koekjes bij de thee of koffie.
    Eet smakelijk!

Tips:

Ook lekker als informeel dessert.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat toegestuurde producten (thee, jam, koekjes).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept