Header Overetengesproken.nl
Kokos panna cotta

Kokos panna cotta

 |  4 reacties
60 Shares

Jullie weten inmiddels dat een maaltijd voor mij niet compleet is zonder toetje. Doordeweeks een schaaltje (fruit)yoghurt en in het weekend vind ik een stukje pudding of wat hangop heel erg lekker. Voor een etentje pak ik graag iets meer uit. Bijvoorbeeld met een feestelijke chocolade meringue met hazelnoot en frambozenroom. Vandaag heb ik een heerlijk romige en zijdezachte kokos panna cotta voor jullie.


Powered by Adsense


Om de kokos panna cotta een feestelijke touch te geven topte ik het af met een laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei. Voordat je nu denkt: ooohhh dat zal wel lastig zijn: niet dus! Ik gebruikte siroop van Soof Drinks: pure siroop van 100% fruit. Dus zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Voor de gelei lengde ik de siroop aan met een beetje water en loste er gelatine in op. Steek er vlak voor het serveren een chocoladedecoratie en een blaadje munt in en klaar ben je. Easy does it niet waar? Wanneer staat dit feestelijke dessert bij jou op tafel…


Powered by Adsense


Kokos panna cotta - Romig en fluweelzacht dessert. Super feestelijk door het mooi gekleurde laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei.
Kokos panna cotta - Romig en fluweelzacht dessert. Super feestelijk door het mooi gekleurde laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei.
5 van 1 stem
Print dit recept

Kokos panna cotta

Romig en fluweelzacht dessert. Super feestelijk door het mooi gekleurde laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei.

Hoeveelheid 4 glaasjes kokos panna cotta

Ingrediënten

Voor de kokos panna cotta:

  • 200 ml romige kokosmelk
  • 50 ml slagroom
  • 15-20 gr witte basterdsuiker
  • blaadje gelatine
  • merg van een stukje vanillepeul

Voor de topping:

  • 40 ml Soof siroop roos, kardemom, peer en appel
  • 40 ml water
  • 1 blaadje gelatine

Voor de garnering:

  • chocolade decoraties
  • blaadjes verse munt
  • kokosvlokken

Aan de slag

Voor de kokos panna cotta:

  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Breng in een pannetje de kokosmelk, room, suiker en het vanillemerg zachtjes aan de kook. Laat een minuut tof 15 zachtjes trekken. Als het room mengsel voldoende heeft getrokken Haal je het pannetje met de room van de pit, neem de gelatine uit het water, knijp goed uit en los op in de room. Zet het pannetje in een bak met koud water en laat al roerende afkoelen. Als de room is afgekoeld en lobbig begint te worden schenk je het in de glazen. Plaats onafgedekt in de koelkast.

    Tip: ik gebruikte kristallen portglaasje om de panna cotta in te serveren.

Voor de topping:

  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Verwarm in een pannetje het water en los daar als het flink warm is de gelatine in op. Laat ietsje afkoelen en schenk bij de siroop. Laat de siroop helemaal afkoelen en schenk dan voorzichtig op de inmiddels voldoende opgesteven panna cotta. Als de panna cotta niet voldoende is opgesteven krijg je geen mooie en strakke scheiding. Wacht dus 1 of 2 uurtjes voordat je de topping maakt en erop schenkt.

Garneren van de desserts:

  1. Neem de glaasjes uit de koelkast, laat even op temperatuur komen zodat de condens van het glas kan wegtrekken. Steek er een chocoladedecoratie en een blaadje munt in en leg er een kokosvlok bij.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Kokosmelk heeft soms een beetje een kunstmatig smaakje vind ik. Mijn favoriet is de kokosmelk van Valle del Sole. Zit een kartonnen verpakking en koop in doorgaans bij Dirk. Fijne smaak, lekker romig en zonder gekke toevoegingen. De kokosmelk van Lidl (So Asia) is ook perfect.
  2. Soof siropen zijn onder andere te koop bij Marqt, Jumbo Foodmarkt en Holland & Barrett. Op de website van Soof kan je op basis van je postcode zien waar bij jou in de buurt een winkel zit. Bestellen via de webshop van Soof drinks kan natuurlijk ook. 

Pin dit recept op één van je pinterest borden zodat je het altijd bij de hand hebt.
Tip: leuk idee als feestelijke afsluiter tijdens een etentje.

Kokos panna cotta - Romig en fluweelzacht dessert. Super feestelijk door het mooi gekleurde laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei.
Dit recept bevat een toegestuurd product (siroop).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

4 Reacties

  1. Greet Rossau
    | Beantwoorden

    Duidelijke recepten die bovendien heel gemakkelijk te maken zijn

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Wat fijn om te horen. Dat is precies wat ik hoop van mijn recepten, zo tof als dat ook zo wordt ervaren. Dank je wel voor je terugkoppeling.

  2. Olga
    | Beantwoorden

    zou je een tip geven om die bijzondere en moeilijk verkrijgbare “Soof siroop roos, kardemom, peer en appel” te vervangen?

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Soof siropen zijn onder andere te koop bij Marqt, Jumbo Foodmarkt en Holland & Barrett. Op de website van Soof kan je op basis van je postcode zien waar bij jou in de buurt een winkel zit. Bestellen via de webshop van Soof drinks kan natuurlijk ook.

      De siroop kan je vervangen voor een andere siroop naar smaak. Ik zou dan wel kiezen voor een natuurlijke siroop zonder toegevoegde suikers. Zelf zou ik het vervangen door gepureerd (gezeefd) fruit waar ik gelei van maak. Het is niet zo mooi helder als siroop maar de smaak is wel top. Naar keuze kan je de siroop of het gepureerde fruit op smaak brengen met een drupje rozenwater.

Geef een reactie

Recept waardering