Kokos panna cotta - Romig en fluweelzacht dessert. Super feestelijk door het mooi gekleurde laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei.

Kokos panna cotta

Direct naar het recept Bewaren
Romig en fluweelzacht dessert. Super feestelijk door het mooi gekleurde laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei.

Om de kokos panna cotta een feestelijke touch te geven topte ik het af met een laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei. Voordat je nu denkt: ooohhh dat zal wel lastig zijn: niet dus! Ik gebruikte siroop van Soof Drinks: pure siroop van 100% fruit. Dus zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Garneer met chocoladedecoratie en een blaadje munt in en klaar ben je. Easy does it niet waar? Wanneer staat dit feestelijke dessert bij jou op tafel…

Kokos panna cotta - Romig en fluweelzacht dessert. Super feestelijk door het mooi gekleurde laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei.

Kokos panna cotta

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 4 glaasjes kokos panna cotta

Ingrediënten: 

Voor de kokos panna cotta:

  • 200 ml romige kokosmelk
  • 50 ml slagroom
  • 15-20 gr witte basterdsuiker
  • blaadje gelatine
  • merg van een stukje vanillepeul

Voor de topping:

  • 40 ml Soof siroop roos, kardemom, peer en appel
  • 40 ml water
  • 1 blaadje gelatine

Voor de garnering:

  • chocolade decoraties
  • blaadjes verse munt
  • kokosvlokken

Aan de slag:

Voor de kokos panna cotta:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng in een pannetje de kokosmelk, room, suiker en het vanillemerg zachtjes aan de kook. Laat een minuut tof 15 zachtjes trekken. Als het room mengsel voldoende heeft getrokken Haal je het pannetje met de room van de pit, neem de gelatine uit het water, knijp goed uit en los op in de room. Zet het pannetje in een bak met koud water en laat al roerende afkoelen. Als de room is afgekoeld en lobbig begint te worden schenk je het in de glazen. Plaats onafgedekt in de koelkast.
    Tip: ik gebruikte kristallen portglaasje om de panna cotta in te serveren.

Voor de topping:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verwarm in een pannetje het water en los daar als het flink warm is de gelatine in op. Laat ietsje afkoelen en schenk bij de siroop. Laat de siroop helemaal afkoelen en schenk dan voorzichtig op de inmiddels voldoende opgesteven panna cotta. Als de panna cotta niet voldoende is opgesteven krijg je geen mooie en strakke scheiding. Wacht dus 1 of 2 uurtjes voordat je de topping maakt en erop schenkt.

Garneren van de desserts:

  • Neem de glaasjes uit de koelkast, laat even op temperatuur komen zodat de condens van het glas kan wegtrekken. Steek er een chocoladedecoratie en een blaadje munt in en leg er een kokosvlok bij.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Soof siropen zijn onder andere te koop bij Marqt, Jumbo Foodmarkt en Holland & Barrett. Op de website van Soof kan je op basis van je postcode zien waar bij jou in de buurt een winkel zit. Bestellen via de webshop van Soof drinks kan natuurlijk ook. 
  2. Een maaltijd zonder toetje is niet compleet. Doordeweeks maak ik graag een schaaltje (fruit)yoghurt, griesmeelpudding of hangop.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




4 reacties

  1. Greet Rossau schreef:

    Duidelijke recepten die bovendien heel gemakkelijk te maken zijn

    1. Wat fijn om te horen. Dat is precies wat ik hoop van mijn recepten, zo tof als dat ook zo wordt ervaren. Dank je wel voor je terugkoppeling.

  2. zou je een tip geven om die bijzondere en moeilijk verkrijgbare “Soof siroop roos, kardemom, peer en appel” te vervangen?

    1. Soof siropen zijn onder andere te koop bij Marqt, Jumbo Foodmarkt en Holland & Barrett. Op de website van Soof kan je op basis van je postcode zien waar bij jou in de buurt een winkel zit. Bestellen via de webshop van Soof drinks kan natuurlijk ook.

      De siroop kan je vervangen voor een andere siroop naar smaak. Ik zou dan wel kiezen voor een natuurlijke siroop zonder toegevoegde suikers. Zelf zou ik het vervangen door gepureerd (gezeefd) fruit waar ik gelei van maak. Het is niet zo mooi helder als siroop maar de smaak is wel top. Naar keuze kan je de siroop of het gepureerde fruit op smaak brengen met een drupje rozenwater.